Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

30.000 euro projectsubsidies voor culturele samenwerking met Quebec

Een project opzetten samen met een culturele partner uit Quebec? Dat kan dankzij het culturele samenwerkingsakkoord dat Vlaanderen met die regio heeft. Elke drie jaar wordt in dat kader een projectoproep gelanceerd. Die levert nu 3 gesubsidieerde projecten op, goed voor een totaalbedrag van 30.000 euro.

Foto van het project 'In correspondence', een samenwerking tussen BRONKS en Le Carrousel

Bijzondere aandacht voor duurzaamheid

De projectoproep werd gelanceerd in het najaar van 2023 met de bedoeling om de culturele samenwerking en uitwisseling tussen beide regio's aan te moedigen. De ingediende projecten werden onder meer geëvalueerd op de kwaliteit van het project, met bijzondere aandacht voor de mate waarin het project belang hecht aan duurzame innovatie en ecologische verantwoordelijkheid. Ook de kwaliteit van het partnerschap tussen de projecttrekkers van beide regio’s werd beoordeeld. Op welke manier delen de organisaties kennis en middelen? Hoe ziet hun gezamenlijke beheer en communicatie eruit? Een ander criterium was het publieksbereik van het project in beide regio’s. De drie samenwerkingsprojecten lopen van mei 2024 tot april 2026.

Foto: Deze foto komt uit het project 'In correspondence', een samenwerking tussen BRONKS en Le Carrousel - laureaat projectoproep Vlaanderen-Quebec 2021-2024.