Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Projectoproep om engagement van jongeren in het jeugdwerk te stimuleren

Heel wat jongeren engageren zich in het jeugdwerk zonder dat ze specifieke vorming volgden of een attest van animator hebben. Jeugdorganisaties die het engagement van die groep jongeren willen versterken door vormende activiteiten aan te bieden, kunnen daar nu subsidies voor krijgen. Heb je interesse om eventueel samen met een andere partner een vormingsproject uit te werken? Dien je voorstel dan ten laatste op 14 april 2024 in.

Jongeren hangen rond in zonnig skatepark

Jong engagement ondersteunen

Heel wat jongeren in Vlaanderen engageren zich in het jeugdwerk. Vaak volgden die jongeren vorming en behaalden ze een attest van animator in het jeugdwerk.

Maar er zijn ook jongeren die de weg naar de geattesteerde kadervormingstrajecten niet vinden: ze hebben bijvoorbeeld weinig of geen ervaring met georganiseerd jeugdwerk of beschikken niet over de nodige informatie. Er zijn ook jongeren voor wie een dergelijk traject niet zo vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld omwille van een handicap, onderwijsvorm of hun thuissituatie. 

Met de projectoproep 'Ondersteunen van jong engagement' willen we die jongeren motiveren en sterker maken om zich te (blijven) engageren in het jeugdwerk. Jeugdorganisaties die daarrond vormende activiteiten organiseren, komen in aanmerking voor een subsidie.

De voorwaarden in een notendop

Deze oproep richt zich prioritair, maar niet uitsluitend, tot jeugdorganisaties die actief zijn op het Vlaamse, bovenlokale of lokale niveau. We moedigen samenwerking aan met partners binnen en buiten de jeugdsector, zoals andere jeugdverenigingen, organisaties in de jeugdhulp en scholen. 

De projectsubsidie bedraagt maximaal 125.000 euro. Je project vindt plaats tussen 1 juni 2024 en 31 mei 2026. De uiterste indiendatum is om een projectvoorstel in te dienen is 14 april 2024.

Deze oproep sluit aan bij de derde prioriteit van het Vlaamse jeugd- en kinderrechtenbeleidsplan 2020-2024: Engagement aan de samenleving door vrijwillige inzet.

Projectoproep 'Ondersteunen van jong engagement'

Meer info en voorwaarden