Belgische Ambassade | Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering

Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering

De Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering is het diplomatieke aanspreekpunt van de Vlaamse Regering in Duitsland, gevestigd op de vijfde verdieping van de Belgische ambassade te Berlijn.
 

Relaties met Duitsland

Historisch

De historische relatie tussen Vlaanderen en Duitsland gaat ver terug in de tijd. Erg bekend zijn de intensieve handelsbetrekkingen tussen de Vlaamse en Duitse steden. Vlaanderen was immers reeds in de Middeleeuwen een belangrijk export- en doorvoerland. Makelaars en diamantenhandelaars uit Vlaanderen stonden mee aan de wieg van wat zich later tot financieel centrum van Europa zou ontwikkelen: Frankfurt am Main.

Kunst en Cultuur

Bezoek onze nieuwe digitale cultuurkalender vanaf oktober 2016 op www.kulturausflandern.de!

Dit platform biedt een overzicht van de activiteiten in Duitsland van kunstenaars, choreografen, theatermakers, muzikanten en schrijvers uit Vlaanderen. U vindt er ook de nieuwste publicaties in het Duits van Vlaamse auteurs. Via een tweemaandelijkse nieuwsbrief houden we u bovendien graag op de hoogte van de meest in het oog springende evenementen.

Adressen

Diplomatieke Vertegenwoordigingen

Instanties van de Vlaamse Overheid in Duitsland en adressen van officiële Belgische en Nederlandstalige vertegenwoordigingen.
 

Verenigingen

Verenigingen die meewerken aan de Duits-Vlaams-Nederlandse cultuurverbindingen.
 

Academische Instellingen

Universiteiten en andere instellingen die taalcursussen Nederlands of opleidingen Neerlandistiek aanbieden.
 

Ontdek Vlaanderen

In Vlaanderen maken we waterzooi als we honger hebben. We maken mode voor Parijs en witloof voor New York. We maken cinema, theater en de beste chocolade van de wereld. We maken fietsen en wielerkampioenen. We maken staaldraad en fijne kant. We maken knotsgekke kostuums als we eens goed willen lachen. We maken literatuur en architectuur. We maken wetenschappers creatief en ambachtslui innovatief. We maken muziek en de podia om ze op te spelen. In Vlaanderen maken we alles, maar we maken niet te veel drukte.

Ontdek Vlaanderen >

Contactgegevens

Belgische Ambassade | Algemene Afvaardiging van de Vlaamse RegeringJägerstraße 52-53 10117 Berlin Duitsland
T:
+49 30 20 64 25 07
F:
+49 30 20 64 25 35
Geolocation

Contactpersonen

Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering: Koen Haverbeke
T:
+49 30 20 64 25 06
Stafmedewerkster: Susanne Boy
T:
+49 30 20 64 25 06
Medewerker: Toon Leën
T:
+49 30 20 64 25 07