Cel Toerisme

Binnen het Departement internationaal Vlaanderen draagt de cel toerisme bij tot diverse beleidsdocumenten, zoals de beleidsnota en de beleidsbrief, door informatie rond toerisme in en naar Vlaanderen aan te leveren en ontwerpen te redigeren.

Regelgeving is één van de instrumenten om beleidsdoelstellingen te bereiken. Het Departement internationaal Vlaanderen stelt zijn expertise in het werk om dit alles in goede banen te leiden.

Het Departement internationaal Vlaanderen staat in voor de actieve opvolging van de toeristische initiatieven van een aantal toonaangevende internationale organisaties, met name UNWTO, EU en OESO. Via een nieuwsbrief wil het Departement internationaal Vlaanderen geïnteresseerden op de hoogte houden van de toerisme-gerelateerde acties van deze instanties.

Daarnaast ondersteunt het Departement de minister bij zijn of haar parlementaire werkzaamheden. In samenwerking met het kabinet van de minister en Toerisme Vlaanderen, levert het informatie die door de minister gebruikt kan worden in antwoorden op schriftelijke vragen, vragen om uitleg en interpellaties.

Ten slotte werkt werkt het Departement ook mee aan de documentatie van officiële bezoeken, buitenlandse zendingen en ontvangsten van buitenlandse delegaties. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met Toerisme Vlaanderen.

Archief Nieuwsbrieven Toerisme in internationale context

Nieuwsbrief nr. 44 - maart 2015

Nieuwsbrief nr. 43 - januari 2015

Nieuwsbrief nr. 42 - oktober 2014

Nieuwsbrief nr. 41 - juni 2014

Nieuwsbrief nr. 40 - maart 2014

Nieuwsbrief nr. 39 - januari 2014

Nieuwsbrief nr. 38 - januari 2014

Nieuwsbrief nr. 37 - november 2013

Nieuwsbrief nr. 36 - november 2013

Nieuwsbrief nr. 35 - augustus 2013

Nieuwsbrief nr. 34 - mei 2013

Nieuwsbrief nr. 33 - maart 2013

Links: 
Deel met anderen