Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Nederland

Volg ons op Twitter

 

Over de Afvaardiging

De Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering (Vlaamse Vertegenwoordiging) is gevestigd aan de Koninginnegracht in Den Haag. Deze stad is dan wel niet de hoofdstad van Nederland, maar huisvest wel de Nederlandse regering en het parlement.  De meeste ministeries en buitenlandse ambassades bevinden zich hier. Op hetzelfde adres zijn Toerisme Vlaanderen & Brussel en Flanders Investment & Trade (FIT) gevestigd.

Betrekkingen met Nederland

Door een eeuwenlange gemeenschappelijke geschiedenis zijn de Belgisch-Nederlandse betrekkingen zeer hecht. In de eerste plaats uiteraard omwille van de gemeenschappelijke taal Nederlands die in 1980 geleid heeft tot het oprichten van de Nederlandse Taalunie.

Vlaams - Nederlandse journalistenbeurs

Vlaanderen en Nederland bieden een keer per jaar een beurs aan voor onderzoeksprojecten naar Vlaams - Nederlands gerelateerde thema's en voor uitwisselingen. Een onafhankelijke jury selecteert. Bijzondere aandachtspunten zijn de link tussen Vlaanderen en Nederland, maatschappelijke relevantie en een duidelijk doordacht plan van aanpak. Enkel de voorstellen met de gewenste diepgang en originaliteit worden bekroond. De Vlaamse en Nederlandse overheid stellen samen het bedrag van € 22.000 ter beschikking.

Ontdek Vlaanderen

In Vlaanderen maken we waterzooi als we honger hebben. We maken mode voor Parijs en witloof voor New York. We maken cinema, theater en de beste chocolade van de wereld. We maken fietsen en wielerkampioenen. We maken staaldraad en fijne kant. We maken knotsgekke kostuums als we eens goed willen lachen. We maken literatuur en architectuur. We maken wetenschappers creatief en ambachtslui innovatief. We maken muziek en de podia om ze op te spelen.

In Vlaanderen maken we alles, maar we maken niet te veel drukte.

Contactgegevens

Koninginnegracht 86 2514 AJ Den Haag Nederland
T:
+31 70 41 68 121
F:
+31 70 41 68 120
Geolocation

Contactpersonen

Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering: Axel Buyse
Adjunct Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering: Natasja Duhem
Senior Management Assistent: Hella Zoutenbier