Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Nederland

Over de Afvaardiging

De Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering (Vlaamse Vertegenwoordiging) is gevestigd aan de Koninginnegracht in Den Haag. Deze stad is dan wel niet de hoofdstad van Nederland, maar huisvest wel de Nederlandse regering en het parlement.  De meeste ministeries en buitenlandse ambassades bevinden zich hier.

Betrekkingen met Nederland

Door een eeuwenlange gemeenschappelijke geschiedenis zijn de Vlaams-Nederlandse betrekkingen zeer hecht. In de eerste plaats uiteraard omwille van de gemeenschappelijke taal Nederlands die in 1980 geleid heeft tot het oprichten van de Nederlandse Taalunie.

Vlaams - Nederlandse journalistenbeurs

Voor meer informatie: zie www.vnjb.eu 

Vlaanderen en Nederland vormen een mooi stel. We delen een taal en onze geschiedenis kent vele raakvlakken. Tegelijkertijd zijn er onmiskenbare culturele verschillen, van de politiek tot aan de dagelijkse eetgewoonten.

Die contrasten binnen de overeenkomsten maken het Nederlandstalige deel van de Lage Landen tot een boeiend werkterrein voor journalisten. De Vlaamse-Nederlandse Journalistenbeurs is ingesteld om dit terrein te verkennen.

Ontdek Vlaanderen

In Vlaanderen maken we waterzooi als we honger hebben. We maken mode voor Parijs en witloof voor New York. We maken cinema, theater en de beste chocolade van de wereld. We maken fietsen en wielerkampioenen. We maken staaldraad en fijne kant. We maken knotsgekke kostuums als we eens goed willen lachen. We maken literatuur en architectuur. We maken wetenschappers creatief en ambachtslui innovatief. We maken muziek en de podia om ze op te spelen.

In Vlaanderen maken we alles, maar we maken niet te veel drukte.

Contactgegevens

Koninginnegracht 86 2514 AJ Den Haag Nederland
T:
+31 70 41 68 121
F:
+31 70 41 68 120
Geolocation

Contactpersonen

Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering: Axel Buyse
Adjunct Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering: Natasja Duhem
Senior Management Assistent: Hella Zoutenbier