Events calendar

Jazzcomponist Jef Neve

Muziek

Jazzcomponist Jef Neve

Presentatie nieuwe album 'Perfect Spirit Control'
27 mei 2017, 21:00

Wat als je voelt dat je op topsnelheid bent? Wat als plots in het midden van je leven alle zeilen in de juiste richting staan? Wat als je eindelijk geleerd hebt om op de moeilijkste golven te blijven rechtstaan en met een spectaculaire sprong het veilige strand weet te bereiken?
Het gevoel dat ik heb wanneer ik ga kitesurfen, een gecontroleerd gevecht met water en wind, zelfs in de mogelijkheid zijn om “te vliegen”, dat is wat ik vond in mijn leven: “Spirit Control”, het gevoel dat je geest eindelijk doet wat je altijd verlangd hebt, de gedachte dat je zelf aan het roer staat nu, een heerlijk gevoel van vrijheid.
De mooiste muziek is zoals het leven op zijn best: Ruimte voor improvisatie, en de mooiste stem is er subtiel uit weggelaten, zodat iedereen het voor zichzelf kan inkleuren en zijn eigen verhaal kan scheppen.

Het tempo ligt hoog, Jef Neve duwt met de piano de stroom voorwaarts, drums en electronica doen het rommelen in de onderbuik, terwijl de strijkers voor het drama zorgen. Dit resulteert in meeslepende songs waar je zo de beat onder kan voelen, meegezogen in het ritme van deze tijd.

Jef Neve brengt dit voorjaar een nieuw album uit. Na het succes van zijn solo-album 'One' uit 2014 en de bijhorende wereldwijde tournee die meer dan twee jaar zou duren, is het tijd voor een nieuw hoofdstuk: 'Perfect Spirit Control'. Deze keer combineert Neve de piano met drums, elektronica en strijkers. Dit resulteert in meeslepende songs waar je zo de beat onder kan voelen, meegezogen in het ritme van deze tijd.

Tussen het Vlaams Filharmonisch Orkest en boybands
Jef Neve, die op zijn veertiende al in meerdere lokale bands speelde, voelt zich thuis in ieder genre. Zijn cv puilt uit van opmerkelijke muzikale activiteiten: zo speelde hij mee met de populaire Belgische boyband Get Ready, het Vlaams Filharmonisch Orkest, was hij te horen in verschillende theaterproducties en componeert hij voor film en tv.

Master of Music
In 2000 behaalde Jef Neve zijn Master of Music in jazz en klassieke piano. Daarna specialiseerde hij zich in Chamber Music en hier studeerde hij zelfs cum laude in af. Sinds 2008 staat zijn piano op internationale podia. Eerder maakte hij al furore op Paris Jazz, North Sea Jazz, Montreal Jazz Festival en London Jazz Festival en komt nu naar Paard van Troje.

Teus Nobel
Deze avond is er een guest-performance van de jonge Nederlandse trompettist (en uitgeroepen Radio 6 Soul & Jazz-talent) Teus Nobel. Nobel gooide hoge ogen op het North Sea Jazz Festival en is naast zijn solo-successen bekend van zijn werk met Caro Emerald, The Kyteman Orchestra, Sven Hammond Soul en het Rotterdam Ska-Jazz Foundation. Het Parool oordeelde dat ‘Nobel soms doet denken aan Christian Scott, met zijn klare, heldere noten van grote intensiteit’. Genoeg redenen om hem naast Neve op het podium te vragen.

Voor kaarten, klik hier

Verkadefabriek
Boschdijkstraat 5
's Hertogenbosch