Events calendar

Talitha De Decker / Charlotte Goesaert - Dans double bill: Tinkling / Loophole

Performance

Talitha De Decker / Charlotte Goesaert - Dans double bill: Tinkling / Loophole

Jonge makers brengen energieke dans
16 feb 2018, 20:00 tot 17 feb 2018, 20:00

In deze dans double bill neemt Talitha De Decker met Tinkling de Filipijnse volksdans Tinikling, een dans tussen bewegende bamboestokken, als basis. In Loophole van Charlotte Goesaert proberen twee topentertainers om het vertrouwen van het publiek te winnen.

Choreografe Talitha De Decker (1991) is gefascineerd door eenvoud in beweging, maar in haar schijnbaar eenvoudige dansbewegingen schuilen complexe figuren. Samen met een componist, een architect en twee dansers interpreteert Talitha de sportieve uitdaging van de Filipijnse volksdans Tinikling, waarin de uitvoerders behendig manoeuvreren tussen bewegende bamboestokken. De naam 'tinkling' verwijst naar 'tikling-like'. Een 'tikling' is een Filipijnse vogel waarvan de elegantie in combinatie met de pijlsnelle voetbewegingen nagebootst wordt in de dans. Het speelse karakter en de snelle scherpte van deze traditionele dans komen terug in De Deckers voorstelling, 'Tinkling'. 

Choreografe en danseres Charlotte Goesaert (1987) maakt met haar dansgezelschap EPIC FAIL ongewone combinaties tussen beweging, tekst, muziek, composities, stemkunst en mime, om de traditionele barrières tussen performers en publiek te doorbreken. In een maatschappij waar we veel moeten bereiken in een hoog tempo gaat ze steeds op zoek naar de onvolledige, falende mens. Met 'Loophole' duikt ze in een wereld van leugen en bedrog. Hoe goed zijn wij in liegen en bedriegen? Hoeveel kunnen we onszelf wijsmaken? Is jouw vertrouwen in iemand onvoorwaardelijk? Twee topentertainers, charmeurs, pogen het vertrouwen van het publiek in hun show te winnen. In zeven loops bouwen ze een waarheid op en breken die weer af. We zien twee lichamen en horen twee stemmen, die je betoveren en vervolgens weer uitspuwen. 'Loophole' gaat op zoek naar de trucjes en techniekjes in ons gedrag waardoor we onze misleidingen kunnen verbergen. Een oneindige cyclus van verbergen, ontdekken, vals onthullen en herontdekken.

Eén ticket geeft toegang tot beide voorstellingen: om 20:00 u Talitha De Decker met Tinkling in de Expozaal, om 21:00 u Loophole van Charlotte Goesaert in de Rode Zaal.

vv

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45
Amsterdam