Events calendar

Tentoonstelling Arne Quinze "Natural Chaos"

Cultuur

Tentoonstelling Arne Quinze "Natural Chaos"

van 1 september 2016 tot 31 augustus 2017
31 aug 2017

Vanaf 1 september staan in de duinen vóór museum Beelden aan Zee, op de patio van het museumcafé en op de Pier ongewone felgekleurde sculpturen van de Vlaamse beeldend kunstenaar Arne Quinze (1971).

Met Natural Chaos wil de kunstenaar onze aandacht vestigen op de positieve invloed van kunst op de mens. Hij droomt van steden als openluchtmusea. Wat als er in onze alledaagse omgeving plots iets ongewoons binnenbreekt? Zullen we het omarmen of juist afwijzen? Op het eerste zicht lijken de kunstwerken een kwetsbare mix van bronzen staven en gekleurde glazen deeltjes maar ze volharden in een krachtige dialoog net als de natuur zelf.

Het uitlokken van communicatie en sociale interactie is de grootste artistieke drijfveer van Arne Quinze. Hij verbaasde al menig voorbijganger met zijn monumentale publieke constructies in steden als New York, Beiroet, Parijs, Shanghai en São Paulo. Door hun volume en intensiteit oefenen zijn beelden een sterke invloed uit op de stedelijke en architecturale context van hun omgeving.

Arne Quinze werkt en woont deels in Sint-Martens-Latem, België en deels in Shanghai en Los Angeles. In de jaren tachtig startte hij als graffitikunstenaar, maar zijn bekendheid kreeg hij door zijn omvangrijke, vaak controversiële constructies in het straatbeeld. Terugkerende elementen in Quinze's oeuvre zijn het gebruik van verschillende materialen, elektrische kleuren en thema's als sociale interactie, communicatie en stedelijkheid.

Museum Beelden aan Zee
Harteveltstraat 1
Scheveningen