Events calendar

Waumans en Victoria’s Groot Internationaal Literair Variété Spektakel

Taal

Waumans en Victoria’s Groot Internationaal Literair Variété Spektakel

De meest wervelende literaire avond van de stad
3 apr 2017, 20:30

Schrijvers en presentatoren Rob Waumans en Ivo Victoria gaan op zoek naar het verhaal áchter de schrijver en zijn boeken. Ondersteund door one-woman-showband Milena Haverkamp ontvangen zij actuele gasten. Tijdens het Extravaganzenbord bepalen de dobbelstenen de vragen, in het Musical Interview wordt zingend in de literaire ziel gegraven, en tussen dat alles door worden performances ten berde gebracht die niet zelden spectaculair uitpakken. Verwacht een wervelende edoch intieme en literair verantwoorde show.

In deze editie zijn te gast:

Bernard Wesseling: Bernard Wesseling (1978) debuteerde als prozaschrijver met de roman De favoriet. In 2010 verscheen zijn roman Portret van een onaangepaste. Beide werden zeer lovend ontvangen, net als zijn bekroonde en bejubelde poëziebundels Focus, Naar de daken en & de dag ligt open als een ei in zijn gebroken schaal.
In maart verschijnt zijn nieuwe roman Gezelschapsjongen bij Querido

Bert Wagendorp. Deze bekende Volkskrant-columnist en auteur van bestseller Ventoux, komt in februari met een nieuwe, actuele roman Masser Brock, over een onderzoeksjournalist op zoek naar 'waarheid' te midden van een politiek spel. Feiten en belangen vormen snel een onontwarbare kluwen die iedereen op zijn eigen manier wil bezweren. Maar is de journalistiek nog wel toereikend, nu nieuws niets anders is dan een bordeel voor meningen?

Annelies Verbeke. Verbeke is één van de meest bejubelde literaire auteurs van de Lage Landen. Haar roman Dertig dagen werd door de lezers van NRC verkozen tot beste boek van 2015. Begin 2017 komt ze met de nieuwe verhalenbundel Halleluja. In vijftien verhalen ontdekken de personages dat elk begin een einde in zich draagt en dat een einde vaak, maar niet altijd, een nieuwe begin inluidt. Verbeke op haar best. 'Het korte verhaal past haar als een handschoen', schreef de Volkskrant.

Erik Jan Harmens. Harmens scoorde een bestseller met Hallo muur, het relaas van zijn alcoholverslaving. Hij komt in februari met Pauwl, een even ontroerend als humoristisch onderzoek naar wat het betekent om autistisch te zijn.

Charlotte Van den Broeck. Van den Broeck wordt beschouwd als het grootste poëzietalent van Vlaanderen en opende afgelopen najaar nog de Frankfurter Buchmesse. Daarnaast is ze ook een buitengewoon performer. In januari verschijnt de nieuwe bundel Nachtroer. De gedichten in Nachtroer (de naam voor een Antwerpse nachtwinkel) worden aangedreven door een diep verlangen naar ontheemding, verdwijning, het opgaan in de permanente stroom van het tomeloze leven. 'Dit is bezielde poëzie', schreef De Morgen.

Voor meer informatie en tickets, klik hier

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45
Amsterdam