Events calendar

Yinka Kuitenbrouwer - kan dus niet

theater

Yinka Kuitenbrouwer - kan dus niet

Jongeren en psychische problemen. Wat heb je nodig om het leven aan te kunnen?
3 okt 2017, 20:30

Kuitenbrouwer verdiepte zich maandenlang in de leefwereld van jongvolwassenen met psychische problemen. In deze documentaire voorstelling brengt ze ieders unieke kijk op de werkelijkheid in kaart.

Kan dus niet is een voorstelling over de oneindige hoeveelheid werkelijkheden die wij construeren om het leven aan te gaan en de wereld tegemoet te kunnen komen. Het gaat over simpele zaken, over mens-zijn. Over dingen die niet bestaan maar wel werkelijk zijn, over dingen die zogezegd niet kunnen maar wel gebeuren. Kan dus niet zal gaan over wat misschien niet kan, maar wel is.

Met Kan dus niet maakt actrice en theatermaakster Yinka Kuitenbrouwer een voorstelling over jongvolwassenen in de psychiatrie. Op intensieve wijze zal ze zich onderdompelen in de leefwereld van jongvolwassenen die kampen met psychische problemen. Op basis van het materiaal dat ze tijdens dit onderzoek zal verzamelen, maakt ze deze documentair-theatrale voorstelling.

Na de succesvolle HonderdHuizen is Kan dus niet het nieuwe project waarin Yinka op zeer directe manier aan de slag gaat met documentair materiaal. Zo creëert zij op persoonlijke en betrokken wijze voorstellingen over universele thema’s die toegankelijk zijn voor een breed publiek.

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45
Amsterdam