Integratie- en radicaliserings experten uit NL en VL delen kennis

vrijdag, 23 juni, 2017 - 09:18
Integratie- en radicaliseringsexperten

Van 20 tot 22 juni zakten drieëntwintig Nederlandse experten rond integratie, inburgering, discriminatie en radicalisering af naar Brussel. Op uitnodiging van Minister Homans kwamen ze drie dagen kennisdelen en informatie uitwisselen met Vlaamse experten.

De experten bogen zich over verschillende beleidsstrategieën maar zochten ook de praktijk op. Ze brachten een bezoek aan Atlas, het Integratieagentschap van de Stad Antwerpen, en aan het JES Stadslabo in Molenbeek.

Voor deze driedaagse kozen de Vlaamse en  Nederlandse delegaties om in te zetten op welbepaalde thema’s. Zoals normen en waarden en hoe sociale inclusie bevorderen, de integratie van nieuwkomers uit andere EU-lidstaten en jongeren: wat doen overheden op het vlak van discriminatie, radicalisering en polarisering?

Dit werkbezoek past binnen het samenwerkingsakkoord rond integratie en inburgering tussen Vlaanderen en Nederland. Eind 2017 zal een Vlaamse delegatie een bezoek brengen aan Nederland om de relaties te verdiepen en samenwerking rond concrete dossiers verder te zetten.

Agentschap binnenlands bestuur

Agentschap integratie en inburgering

 

Terug naar nieuwsoverzicht