Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in het Verenigd Koninkrijk

Over de Algemene Afvaardiging

Locatie

De Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering bevindt zich in Flanders House op Cavendish Square te Londen, in het centrum van de Britse hoofdstad. Op hetzelfde adres zijn ook Flanders Investment and Trade (FIT) en Toerisme Vlaanderen gevestigd.

Taken

De Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Londen is het diplomatieke aanspreekpunt van de Vlaamse Regering in het Verenigd Koninkrijk en behoort tot het diplomatieke personeel van de Belgische Ambassade.

100 Jaar Groote Oorlog

De Eerste Wereldoorlog of de Groote Oorlog was het eerste internationale conflict op wereldschaal. Het vond plaats van 28 juli 1914 tot 11 november 1918. Miljoenen militairen en burgers vonden hierbij de dood.

100 jaar na deze feiten zijn we er nog steeds van overtuigd dat de gebeurtenissen van '14-'18 een fundamentele invloed hebben op onze maatschappij en de slachtoffers van deze gruwelijke oorlog een waardige nagedachtenis verdienen.

Academische diplomatie

Op dinsdag 12 juli 2011 ondertekenden Vlaams minister-president Kris Peeters, ministers Ingrid Lieten en Pascal Smet, en vertegenwoordigers van de Vlaamse universiteiten een protocol voor samenwerking in het kader van 'Academische Diplomatie'.

Culturele diplomatie

In een stad als Londen, één van de belangrijkste culturele centra in de wereld, is culturele diplomatie een absolute must. Muziek, theater, dans, beeldende kunst,... alle kunstvormen zijn er aanwezig en iedere kunstenaar die het wil maken wil hier dan ook een voet aan de grond krijgen. Doorbreken op de Britse markt is niet eenvoudig, maar gelukkig beschikt Vlaanderen over heel wat troeven die het Britse publiek wel kan bekoren.

Publieksdiplomatie

Met publieksdiplomatie wordt gedoeld op de interactie met het maatschappelijk middenveld en het brede publiek om hen te informeren over Vlaanderen en wederzijds begrip te laten opbrengen, hen te engageren en te beïnvloeden.

Of met andere woorden, Vlaanderen ‘op de kaart zetten’.

Ontdek Vlaanderen

In Vlaanderen maken we waterzooi als we honger hebben. We maken mode voor Parijs en witloof voor New York. We maken cinema, theater en de beste chocolade van de wereld. We maken fietsen en wielerkampioenen. We maken staaldraad en fijne kant. We maken knotsgekke kostuums als we eens goed willen lachen. We maken literatuur en architectuur. We maken wetenschappers creatief en ambachtslui innovatief. We maken muziek en de podia om ze op te spelen.

In Vlaanderen maken we alles, maar we maken niet te veel drukte.

Contactgegevens

Flanders House1A, Cavendish Square 86 W1G 0LD London VK
T:
+44 20 72 99 35 90
Geolocation

Contacts

Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering: Nic Van der Marliere
T:
+44 20 72 99 35 90
Adjunct Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering: Lukas Van Damme
T:
+44 207 299 35 93
Logistics & Project management: Jeremy Hoogmartens
T:
+44 207 299 35 90
Medewerker: Kimberley De Gusseme
T:
+44 207 299 35 96