Internationale Vrouwendag: correcte verloning en respect voor vrouwen in de zorgeconomie

woensdag, 8 maart, 2017 - 10:33
Care in South Africa - The Conversation

Op Internationale Vrouwendag roept Vlaanderen op tot meer respect en een correcte verloning voor het werk van vrouwen in de zorgeconomie. Dit doet het samen met de Internationale Arbeidsorganisatie, ILO. 

De zorgsector is tot vandaag wereldwijd een sector met een zeer groot aandeel vrouwelijke werknemers. Dat dit in een groot deel van de wereld gepaard gaat met een gebrek aan respect voor het werk van deze vrouwen en een te lage verloning binnen de sector, is geen verrassing. Nochtans biedt de zorgeconomie een enorm potentieel aan waardige en bevredigende jobs voor vrouwen én mannen. Om dit potentieel aan te boren zijn hervormingen nodig. 

ILO maakte hiervoor met de steun van de Vlaamse Overheid een bewustmakingsfilm. Hierin wordt het genderaspect van de campagne “waardig werk in de zorgeconomie” op sprekende wijze belicht en worden de nodige hervormingen voorgesteld. Deze animatie kan ongetwijfeld ook een waardevolle bijdrage leveren tot nieuwe inzichten over het thema van de Commissie van de Status van Vrouwen binnen de VN van dit jaar: “De economische emancipatie van vrouwen in een veranderende arbeidssfeer”. 

Decent  work in the care economy

 

Terug naar overzicht Deel met anderen