NRW en Vlaanderen leren elkaars integratiemodel kennen

maandag, 6 maart, 2017 - 16:53
Delegatie uit Noordrijn Westfalen

Vijf experts uit de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen bezochten Vlaanderen van 28 februari tot 2 maart voor een uitgebreid studiebezoek rond integratie. Noordrijn-Westfalen en Vlaanderen kennen een vergelijkbaar bevolkingsprofiel en ontvingen ieder veel nieuwkomers. Voldoende stof tot uitwisseling. 

Het studiebezoek was een succes. De Mechelse burgervader Bart Somers, pas verkozen tot ‘beste burgemeester ter wereld’ omwille van zijn diversiteits- en integratiebeleid, sprak over het Mechels veiligheidsbeleid, inclusief beleid en actief burgerschap. De directeur van Atlas - het Antwerps Agentschap voor integratie en inburgering - legde de Antwerpse aanpak uit. De derde dag stond in het teken van het actuele debat over identiteit, gemeenschapsvorming, normen en waarden. De delegatie maakte een wandeling in hartje Molenbeek en er volgde een levendig debat bij Bon, de Brusselse afdeling van het Agentschap Integratie en Inburgering. 

Deze uitwisseling tussen overheidsexperten was een initiatief van het Agentschap Binnenlands Bestuur en de Vlaamse Afgevaardigde in Duitsland, de heer Koen Haverbeke, en georganiseerd in nauwe samenwerking met het Agentschap Integratie en Inburgering en het Departement Buitenlandse Zaken. Het bezoek kadert in de prioritaire samenwerking tussen Noordrijn-Westfalen en Vlaanderen.

Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Duitsland 

Agentschap Binnenlands Bestuur

voor extra informatie: contacteer ingrid.pelssers@kb.vlaanderen.be

 

Terug naar overzicht Deel met anderen