Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Frankrijk - Parijs

Over de vertegenwoordiging

Locatie

De Vlaamse Vertegenwoordiging is gevestigd in de rue Euler, 6 in Parijs. De Vertegenwoordiging bevindt zich in het politieke en diplomatieke centrum van de Franse hoofdstad. Op hetzelfde adres houdt ook Flanders Investment and Trade (FIT) kantoor. Het Agentschap voor Internationaal Ondernemen begeleidt Vlaamse bedrijven op de Franse markt en ondersteunt buitenlandse bedrijven die in Vlaanderen willen investeren. Tourisme Belgique Flandre et Bruxelles heeft eveneens een kantoor bij de Vlaamse Vertegenwoordiging in Parijs.

Relaties met Frankrijk

Historische relaties

Het historisch verleden van Vlaanderen en van Frankrijk is al eeuwenlang sterk verweven. Vlaanderen stond geruime tijd rechtstreeks of onrechtstreeks onder het gezag van Franse heersers.

Multilaterale Vertegenwoordiging in Parijs

Vlaanderen onderhoudt al gedurende vele jaren een unieke band met de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), de UNESCO en de Raad van Europa.

Strategienota Vlaanderen-Frankrijk

De politieke en economische belangen van Frankrijk in Vlaanderen,  de historische banden en geografische waarden en de gedeelde uitdagingen maakten de noodzaak voor een strategie duidelijk. Op die manier kon de Frans-Vlaamse samenwerking (op bilateraal en multilateraal vlak) verder versterken. De strategienota tussen Vlaanderen en Frankrijk, die in 2008 werd ondertekend, bevat een aantal kernthema's.

Ontdek Vlaanderen

In Vlaanderen maken we waterzooi als we honger hebben. We maken mode voor Parijs en witloof voor New York. We maken cinema, theater en de beste chocolade van de wereld. We maken fietsen en wielerkampioenen. We maken staaldraad en fijne kant. We maken knotsgekke kostuums als we eens goed willen lachen. We maken literatuur en architectuur. We maken wetenschappers creatief en ambachtslui innovatief. We maken muziek en de podia om ze op te spelen.

In Vlaanderen maken we alles, maar we maken niet te veel drukte.

Contactgegevens

rue Euler 6 FR-75008 Paris Frankrijk
T:
+33 156 89 14 30
F:
+33 156 89 14 33
Geolocation

Contacts

Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering in Frankrijk: Filip D'havé
rue Euler 6 FR-75008 Paris Frankrijk
Adjunct Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering in Frankrijk: Dries Willems
rue Euler 6 FR-75008 Paris Frankrijk
Medewerkster: Isabelle De Leus
rue Euler 6 FR-75008 Paris Frankrijk
Facility Manager: Wessemdine Zagheden
rue Euler 6 FR-75008 Paris Frankrijk