Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Polen en de Baltische staten - Warschau

Over de Algemene Afvaardiging

De Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering is gevestigd in het Dom Dochodowy aan de Aleje Ujazdowskie 51 in Warschau. De Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering bevindt zich in het politieke en diplomatieke centrum van de Poolse hoofdstad. Op hetzelfde adres houdt ook Flanders Investment and Trade (FIT) kantoor. Het Agentschap voor Internationaal Ondernemen begeleidt Vlaamse bedrijven, die op de Poolse markt actief willen zijn en ondersteunt ook buitenlandse bedrijven, die in Vlaanderen willen investeren. In Polen beschikt FIT tevens over een kantoor in Poznań.

Relaties met Polen en de Baltische Staten

De huidige betrekkingen zijn in belangrijke mate gestoeld op de kaderakkoorden die de Vlaamse Regering afsloot met de Poolse Regering in 1994 en met de Regeringen van elk van de Baltische staten in 1996. Die akkoorden worden ingevuld met driejaarlijkse werkprogramma’s, waarin concrete afspraken over prioriteiten in de samenwerking, gemaakt worden.

Akkoorden

De huidige betrekkingen zijn in belangrijke mate gestoeld op de kaderakkoorden die de Vlaamse Regering afsloot met de Poolse Regering in 1994 en met de Regeringen van elk van de Baltische staten in 1996. Die akkoorden worden gerealiseerd aan de hand van meerjarige werkprogramma’s, waarin prioriteiten en concrete projecten worden vastgelegd. Recent werden werkprogramma’s afgesloten met Polen en Letland (2011) en met Estland en Litouwen (2012). Zij vormen de basis voor een actieve samenwerking en een intensieve uitwisseling van delegaties.

Activiteiten en realisaties

In uitvoering van de met de partnerlanden in het rechtsgebied ondertekende bilaterale samenwerkingsverdragen, ondersteunt de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering de verschillende bij de realisatie van de werkprogramma’s betrokken partners. Verder bereidt zij de bezoeken van Vlaamse ministeriële, parlementaire en ambtelijke delegaties voor. In nauwe samenwerking met de Nederlandse Ambassade en de Nederlandse Taalunie focust de vertegenwoordiging op steun aan het Nederlands onderwijs aan de universiteiten in het rechtsgebied en tevens op de promotie van Nederlandstalige cultuur.

Ontdek Vlaanderen

In Vlaanderen maken we waterzooi als we honger hebben. We maken mode voor Parijs en witloof voor New York. We maken cinema, theater en de beste chocolade van de wereld. We maken fietsen en wielerkampioenen. We maken staaldraad en fijne kant. We maken knotsgekke kostuums als we eens goed willen lachen. We maken literatuur en architectuur. We maken wetenschappers creatief en ambachtslui innovatief. We maken muziek en de podia om ze op te spelen.

In Vlaanderen maken we alles, maar we maken niet te veel drukte.

Ontdek Vlaanderen >

Contactgegevens

Ambassade van België Algemene Afvaardiging van de Vlaamse RegeringAl. Ujazdowskie 51 00-536 Warschau Polen
T:
+48 22 584 73 43
F:
+48 22 584 73 44
Geolocation

Contactpersonen

Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering: Yves Wantens
Algemene Afvaardiging van de Vlaamse RegeringAl. Ujazdowskie 51 00-536 Warsaw Polen
T:
+48 22 584 73 43
F:
+48 22 584 73 44
Administratief medewerker: Paula Waluk
Ambassade van België Algemene Afvaardiging van de Vlaamse RegeringAl. Ujazdowskie 51 00-536 Warsaw Polen