Premies voor dakisolatie

Wie zijn dak isoleert, kan heel wat energie besparen. U kunt de terugverdientijd van een investering in dakisolatie berekenen via de energiewinstcalculators.

De nieuwe Vlaamse dakisolatienorm treedt in werking vanaf 1 januari 2015. Tegen 2020 moet elke woning voorzien zijn van dakisolatie (of zoldervloerisolatie).

Als u investeert in dakisolatie, kunt u steun krijgen van verschillende instanties.

  • De overheid geeft een belastingvermindering voor het plaatsen van dakisolatie (of zoldervloerisolatie) door een aannemer. U kunt 30% van het bedrag dat u betaald hebt voor de werken inbrengen in uw belastingaangifte. De vermindering kan wel niet hoger zijn dan een bepaald maximumbedrag.
  • De netbeheerders geven een premie voor dakisolatie (of zoldervloerisolatie). U mag de dakisolatie zelf plaatsen of laten plaatsen door een aannemer.
  • In een aantal gemeenten kunt u een gemeentelijke of provinciale premie krijgen voor dakisolatie. U kunt de gemeentelijke en provinciale premies opzoeken via ‘Zoek uw subsidie’ op energiesparen.be of neem contact op met uw gemeente.
  • Voor prioritaire huurders is er ook de sociale dakisolatiepremie voor huurwoningen.
  • Als u uw dak of een deel van uw dak vernieuwt en tegelijk dakisolatie plaatst, kunt u ook in aanmerking komen voor een verbeteringspremie. Om een verbeteringspremie te kunnen krijgen, moet uw woning minstens 25 jaar oud zijn en mag uw inkomen niet hoger zijn dan een vastgelegd bedrag.

Publicaties