crossloginquestion-circlesearchup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Stuur een e-mail
  Terug naar overzicht

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Subsidies voor energiebesparende maatregelen in woningen

  Wie investeert in een energiezuinige woning, kan op verschillende manieren steun krijgen.

  Gebruik ‘Zoek uw subsidie’ op energiesparen.be voor een overzicht van de premies en subsidies waarvoor u in aanmerking komt.

  Belastingvermindering

  De overheid geeft in 2015 en ook nog in 2016 een belastingvermindering voor het plaatsen van dakisolatie. U mag 30% van het bedrag dat u betaald hebt voor de werken inbrengen in uw belastingaangifte. De vermindering kan wel niet hoger zijn dan een bepaald maximumbedrag.

  Premies van de Vlaamse overheid

  • Korting op onroerende voorheffing voor een energiezuinige nieuwbouwwoning
   Wie een energiezuinige nieuwbouwwoning bouwt met een laag e-peil, kan hiervoor een korting op de onroerende voorheffing krijgen.

  • Renovatiepremie
   De Vlaamse renovatiepremie is een financiële tegemoetkoming voor eigenaars die hun woning willen renoveren. Onder andere de vervanging van glas en schrijnwerk in een woning komt in aanmerking voor de premie. Controleer of u aan alle voorwaarden voldoet.

  • Verbeteringspremie
   De Vlaamse verbeteringspremie is een financiële tegemoetkoming voor wie zijn woning wil verbeteren of uitbreiden. Het plaatsen van dakisolatie in combinatie met een vernieuwing van het dak, de vervanging van het glas en schrijnwerk van uw ramen, het aanbrengen van gevel-isolatie en de vervanging van een oude cv-ketel door een hoogrendementsketel zijn werken die in aanmerking komen. Bekijk goed de voorwaarden.

  Premies van uw netbeheerder

  De Vlaamse overheid verplicht de Vlaamse elektriciteitsnetbeheerders (Infrax en Eandis) om een aantal energiebesparende investeringen financieel te ondersteunen. Deze premies worden vanaf 2017 hervormd. De Vlaamse regering moet die hervorming nog definitief goedkeuren.

  Premies van gemeente of provincie

  In een aantal gemeenten kunt u een gemeentelijke of provinciale premie krijgen voor isolatie van het dak, de muren of de vloer. U kunt de gemeentelijke en provinciale premies opzoeken via ‘Zoek uw subsidie’ op energiesparen.be.

  Publicaties

  Premies en leningen voor energiebesparing in Vlaanderen 2016 (1 exemplaar)

  De brochure bevat een overzicht van de premies en de leningen die in 2016 gelden als u energiebesparende maatregelen uitvoert.

  Premies en leningen voor energiebesparing in Vlaanderen 2016 (pakket van 20 exemplaren)

  De brochure bevat een overzicht van de premies en de leningen die in 2016 gelden als u energiebesparende maatregelen uitvoert.

  Contact

  Vlaams Energieagentschap

  Adres
  Koning Albert II-laan 20 Box 17
  1000 Brussel
  België
  Telefoon
  1700
  Fax
  02 553 46 01
  E-mail
  Website
  Contactpagina
  http://www.energiesparen.be/info