crossloginquestion-circlesearchup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Stuur een e-mail
  Terug naar overzicht

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  De V-test vergelijkt de prijs van verschillende energieleveranciers

  Via de V-test van de VREG kunt u snel en eenvoudig berekenen welke energieleverancier u de meest voordelige prijs biedt voor de levering van uw elektriciteit en/of aardgas.
  De test vergelijkt het aanbod van alle leveranciers van elektriciteit en aardgas in Vlaanderen op maat van uw behoeften en geeft een correct indicatie van de prijs die u bij de verschillende leveranciers zult moeten betalen.
  Ook als u nu pas overstapt naar aardgas kunt u via de V-test een indicatie verkrijgen van de hoogte van uw aardgasfactuur. Voor die berekening wordt dan uitgegaan van een normaal verbruik.

  Bedrijven

  Sinds mei 2015 kan de vergelijkingstest ook uitgevoerd worden voor bedrijven. Er is één tool voor gezinnen en bedrijven waarbij u kunt aanvinken wat u bent, dus geen aparte V-test meer voor gezinnen en bedrijven.

  Daarnaast bestaat er ook de kmo-energiewijzer, een hulpmiddel om u inzicht te geven in het energieverbruik van uw zaak. In enkele minuten komt u te weten of u meer dan gemiddeld verbruikt binnen uw sector en wat u daaraan kunt doen.

  Wat kan niet?

  • Uw prijs kan niet exact worden voorspeld. Uw verbruik kan hoger of lager zijn en afhankelijk van uw contract worden sommige of alle prijsonderdelen aangepast bij een prijsverhoging of prijsverlaging.
  • U kunt geen vergelijking maken voor leegstandstarieven. Deze tarieven verschillen van leverancier tot leverancier. Meestal gaat het om een contract met een laag voorschotbedrag. Voor een prijsinschatting neemt u best contact op met een aantal leveranciers van uw keuze.
  • Uw huidige eindafrekening kunt u niet via deze test narekenen. De V-test zegt niets over het verleden.
  • Een V-test uitvoeren voor een elektriciteitsverbruik > 60.000 kWh en een aardgasverbruik > 150.000 kWh.

  De brochure ‘Mia en Albert besparen dankzij de V-test’ helpt u stap per stap bij het uitvoeren van de V-test en geeft u alle informatie over het veranderen van energieleverancier.

  Met de servicecheck kunt u ook de kwaliteit van dienstverlening van verschillende leveranciers vergelijken.

  Publicaties

  Energiecontracten vergelijken? Doe de V-test

  De folder maakt de gebruiker attent op het belang om de prijzen van energieleveranciers te vergelijken en legt uit hoe de V-test daarbij kan helpen.

  Mia en Albert besparen dankzij de V-test. Ze hebben nu een lagere energiefactuur - folder

  De folder legt uit hoe je de energieleveranciers in Vlaanderen kunt vergelijken en hoe je van energieleverancier kunt veranderen.

  Contact

  Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt

  Adres
  Koning Albert II-laan 20 bus 19
  1000 Brussel
  België
  Telefoon
  1700
  Fax
  02 553 13 50
  E-mail
  Website
  Openingsuren
  • ma - vr09:00 - 19:00