Gedaan met laden. U bevindt zich op: Executive Master Class in Supply Chain Management

Executive Master Class in Supply Chain Management

Opleidingsverstrekker
Vlerick Business School
Registratienummer
ODB-1000056
Geregistreerd
op: 1 september 2019

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof

Aantal uren: 126 uur

Eindbeoordeling voorzien: ja

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: https://www.vlerick.com/nl/opleidingen/management-opleidingen/operations-supply-chain-management/executive-master-class-in-supply-chain-managementopent in nieuw venster

Doelgroep

De opleiding 'Executive Master Class in Supply Chain Management' is op maat gesneden van:
Managers en toekomstige supply chains managers, inkoopmanagers, productiemanagers, logistiek- en distributiemanagers, klantendienstmanagers
Verantwoordelijken voor het functioneren van de supply chain: plant managers, IT-managers, salesmanagers
Managers en executives die werken aan de uitbouw van een sterke value chain tussen bedrijven, fabrieken, sites en organisaties vanuit hun positie als schakel in deze keten
Professionals die verantwoordelijk zijn voor het opstellen en ontwikkelen van inter-plant en inter-organisationele relaties en netwerken
Professionals en consultants die advies geven in de ontwikkeling en implementatie van nieuwe structuren en/of systemen voor geïntegreerd supply chain management

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

    Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof(opent in nieuw venster), Vlaams opleidingskrediet(opent in nieuw venster) en opleidingscheques voor werknemers(opent in nieuw venster)

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP). In de aanvraag van de opleidingscheque wordt automatisch de opleidingscode ODB-P00001 ingevuld.

  • Vrijstelling individuele bijdrage

    Als u geen diploma secundair onderwijs hebt en u koopt voor deze opleiding een opleidingscheque aan, dan betaalt de Vlaamse overheid het volledige bedrag van de opleidingscheque.

Inhoud van de opleiding

Kick-off evening session (19 april 2020 vanaf 18 uur, Gent)

Tijdens de kick-off sessie maakt u kennis met het programma en proeft u van de Vlerick Experience. We maken uitgebreid kennis met elkaar tijdens een heerlijke maaltijd.
Studeren bij Vlerick Business School: onze aanpak zorgt voor impact
Programma overzicht en belangrijke praktische zaken
Verwelkoming Vlerick Alumni
Ontmoet uw college-deelnemers

Module 1: Strategie en planning voor een efficiënte supply chain (20-22 april 2020, Gent)

Naarmate de globalisering en de concurrentie onder leveranciers toenemen, ligt de nadruk meer dan ooit op supply chain management. Tijdens deze module wordt u getoond hoe u van de strategie van uw organisatie een effectief supply chain ontwerp kunt maken. U wordt begeleid doorheen een businesssimulatie om de supply chain dynamiek te ontdekken en inzicht te verwerven in de strategische rol van de supply chain manager. We staan stil bij voorraadbeheer en geïntegreerde supply chain planning, met onder meer een optimalisering van de multi-echelon veiligheidsvoorraad, prognosetechnieken en capaciteitsplanning.

Module 2: De wereldwijde supply chain structureren (17-19 juni 2020, Brussel)

U als leverancier – hoe past uw organisatie in de keten? We bespreken supply chains vanuit het standpunt van de distributie, wereldwijd netwerkontwerp, contractbeheer en het gebruik van technologieën in de totale supply chain. U ontdekt de uitdagingen van internationale distributie en begrijpt en analyseert de distributiekosten. We bestuderen outsourcing- en servicecontracten in de context van internationale supply chain medewerkers - toepassingen omvatten Service Level Agreements, winstdelingmechanismen, wereldwijde partnerships en allianties.

Module 3: Functieoverschrijdende supply chains beheren (16-18 september, Leuven)

In deze module ligt de focus op samenwerking met afdelingen zoals sales, marketing en finance – en op de manier waarop die samenwerking een concurrentievoordeel kan worden. Eerst komt u te weten wat effectieve sales en operations planning inhoudt en hoe dit gelinkt is aan inkomstenbeheer en prestatiebeheer. Dan bestuderen we de impact van supply chain management op kostencontrole en financiële prestaties en behandelen we onderwerpen zoals cost-to-serve, werkkapitaalvermindering en cash management. Tot slot bespreken we het supply chain organisatiemodel en de functies en verantwoordelijkheden van een supply chain afdeling en een supply chain manager.

Module 4: Flexibele en duurzame supply chains beheren (14-16 oktober, Gent)

Wij bezorgen u praktisch inzicht in de manier waarop u supply chain risico's kunt identificeren en analyseren. U komt te weten hoe u flexibiliteit kunt inbouwen in uw supply chain door wereldwijde sourcing opties en massapersonalisering te beschouwen. Als resultaat hiervan bent u in staat om de onzekerheid te verminderen en grotere marges te genereren. In het tweede deel van deze module wordt getoond hoe u de duurzaamheid van de supply chain kunt orkestreren. U leert zowel de cruciale duurzaamheidprincipes als de knowhow om deze principes te implementeren in uw genetwerkte onderneming.