Gedaan met laden. U bevindt zich op: Postgraduaat Sociale Wetgeving en Payroll

Postgraduaat Sociale Wetgeving en Payroll

Opleidingsverstrekker
Katholieke Hogeschool VIVES Noord
Registratienummer
ODB-1002294
Geregistreerd
op: 2 juni 2022

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof
  • Vlaams opleidingskrediet

Aantal studiepunten: 29

Eindbeoordeling voorzien: ja

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: https://continue.vives.be/nl/opleidingen/postgraduaat-sociale-wetgeving-payrollopent in nieuw venster

Doelgroep

Professionals in hr of payroll die een bredere kijk willen op de sociaalrechtelijke context waarin ze actief zijn
Payroll medewerkers die zich willen verdiepen in sociale wetgeving of willen doorgroeien in de organisatie
Payroll managers
Professionals die zich richting payroll willen oriënteren

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

    Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof(opent in nieuw venster), Vlaams opleidingskrediet(opent in nieuw venster) en opleidingscheques voor werknemers(opent in nieuw venster)

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP). In de aanvraag van de opleidingscheque wordt automatisch de opleidingscode ODB-P00001 ingevuld.

  • Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan je volgen met Vlaams opleidingskrediet. Hou er wel rekening mee dat als u hooggeschoold bent (graduaats-, bachelor- of masterdiploma), u deze opleiding enkel mag volgen als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).

  • Vrijstelling individuele bijdrage

    Als u geen diploma secundair onderwijs hebt en u koopt voor deze opleiding een opleidingscheque aan, dan betaalt de Vlaamse overheid het volledige bedrag van de opleidingscheque.

Inhoud van de opleiding

Mensen zijn het kostbaarste goed van elke onderneming. Daarom is een goed en professioneel personeelsbeleid van cruciaal belang. Bedrijven en organisaties zijn dan ook continu op zoek naar specialisten in loons- en personeelsadministratie, sociale wetgeving, sociaal- en arbeidsrecht.

Het postgraduaat sociale wetgeving en payroll duurt één academiejaar. In deze opleiding starten we met alle ins and outs van het individueel arbeidsrecht. Daarna komt het collectief arbeidsrecht en het socialezekerheidsrecht aan bod. In de module payroll gaan we aan de slag met loonfiches en doen we heel wat berekeningen. We ronden af met enkele IT tools die binnen loons- en personeelsadministratie essentieel zijn.

Het programma is ontworpen door en voor hr-professionals. Naast het theoretisch kader wordt telkens een praktijkcase toegelicht. Er is eveneens veel ruimte voor het uitwisselen van praktische tips en ervaringen. Dat vinden we belangrijk.

Na het volgen van deze opleiding kent de sociale wetgeving geen geheimen meer voor jou en heb je een goede kennis van het professioneel kader en de wettelhrijke context rond payrolling.