Gedaan met laden. U bevindt zich op: Data Science Bootcamp

Data Science Bootcamp

Opleidingsverstrekker
LE WAGON BRUSSELS
Registratienummer
ODB-1002565
Geregistreerd
op: 19 december 2022

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof
  • Vlaams opleidingskrediet

Aantal uren: 360 uur

Eindbeoordeling voorzien: ja

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: https://www.lewagon.com/brussels/data-science-courseopent in nieuw venster

Doelgroep

Onze intensieve Data Science cursus vereist enige basiskennis van programmeren en wiskunde.

Welke programmeerkennis moet je hebben? Wel, je moet vertrouwd zijn met datatypes & variabelen, voorwaarden, lussen, functies en datastructuren zoals arrays en dictionaries (in sommige programmeertalen ook hashes genoemd). Als je deze onderwerpen kent in Python of andere talen (zoals Ruby, JavaScript, C++, enz.), dan heb je de juiste programmeerkennis!

Welke kennis van wiskunde moet je hebben? Om aan onze Data Science cursus deel te nemen, moet je ook een minimumniveau in wiskunde hebben en vertrouwd zijn met concepten die in het wetenschappelijke gedeelte van de middelbare school worden behandeld. Je moet vertrouwd zijn met functies, hun afgeleiden, en stelsels van lineaire vergelijkingen. Om op snelheid te komen, krijg je voor de start van het bootcamp wat extra voorbereidingswerk om al deze concepten op te frissen, evenals meer geavanceerde kennis over lineaire algebra en statistiek.

Het bootcamp wordt in het Engels gegeven, dus alle studenten moeten een goed niveau en begrip van het Engels hebben.
Je moet 18 jaar oud zijn op de startdatum van het bootcamp.

Onze studenten hebben allemaal zeer verschillende profielen. Ze zijn tussen 18 en 55, en delen allemaal dezelfde nieuwsgierigheid en hetzelfde enthousiasme voor coding en data. Ze hebben
verschillende achtergronden: studenten, marketeers, ingenieurs, verkopers, advocaten, journalisten, architecten, muzikanten, ...

Dus, 9 weken doorbrengen bij Le Wagon is niet alleen een ongelooflijke persoonlijke ervaring, het helpt je ook een ongelooflijk netwerk op te bouwen voor je post-bootcamp leven om te blijven leren en een geweldige job of freelance mogelijkheden te vinden!

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

    Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof(opent in nieuw venster), Vlaams opleidingskrediet(opent in nieuw venster) en opleidingscheques voor werknemers(opent in nieuw venster)

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP). In de aanvraag van de opleidingscheque wordt automatisch de opleidingscode ODB-P00001 ingevuld.

  • Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan je volgen met Vlaams opleidingskrediet. Hou er wel rekening mee dat als u hooggeschoold bent (graduaats-, bachelor- of masterdiploma), u deze opleiding enkel mag volgen als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).

  • Vrijstelling individuele bijdrage

    Als u geen diploma secundair onderwijs hebt en u koopt voor deze opleiding een opleidingscheque aan, dan betaalt de Vlaamse overheid het volledige bedrag van de opleidingscheque.

Inhoud van de opleiding

Aan het eind van de 9 weken intensieve (fulltime, op campus) Data Science Bootcamp heb je alle vaardigheden die je nodig hebt om je carrière in een Data Science-team te lanceren.

Je eindigt de cursus met kennis over hoe je gegevens kunt verkennen, opschonen en transformeren in bruikbare inzichten en hoe je machine learning-modellen van begin tot eind kunt implementeren in een productieomgeving, werkend in teams met de best-in-class tools.

Aan het eind van de cursus heb je dan verschillende opties:

  • een job vinden en je aansluiten bij een team als data scientist, data analist of data engineer,
  • als freelancer aan data science projecten werken,
  • een data science project als ondernemer starten.