Gedaan met laden. U bevindt zich op: Netwerk top- en middenkader: samenwerken binnen een managementteam

Netwerk top- en middenkader: samenwerken binnen een managementteam

Andere
Afgelopen

Van harte welkom op het netwerkevenement voor leden van het top- en middenkader van de Vlaamse overheid. Tijdens dit netwerk krijg je de kans om in een ongedwongen sfeer ervaringen uit te wisselen rond het thema ‘samenwerken binnen een managementteam’.

Datum
18 november 2022
Tijdstip
12:00 tot 17:00
Locatie

Vlaams Parlement, zaal De Schelp
IJzerenkruisstraat 99, Brussel

Routeplanner (opent in nieuw venster)
Inschrijven tot en met
8 november 2022
Dit evenement is afgelopen.

Voor wie?

 • Je bent lid van het top- of middenkader van de Vlaamse overheid.
 • Je staat open om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Wat mag je verwachten?

Tijdens dit event brengen drie sprekers een korte, inspirerende sessie rond het thema ‘samenwerken binnen een managementteam’. Na de keynotes ga je in gesprek over de topics die aan bod kwamen. We verwelkomen de volgende sprekers:

 • Bert Brugghemans is de commandant van Brandweer Zone Antwerpen. Hij leidt sinds 2017 deze organisatie van 750 medewerkers die instaat voor de fysieke veiligheid en continuïteit van de grootste stad in Vlaanderen en de grootste Europese haven.

  In zijn presentatie geeft Bert een nieuwe blik op risico en crisis en hoe deze onze organisatie dagelijks kunnen treffen. Aan de hand van enkele concrete adviezen gaat Bert in op wat je als leidinggevende kan doen om een crisis beter de baas te kunnen.

 • Hanan Challouki is expert inclusieve communicatie. Gedreven door haar missie om een meer inclusieve wereld te creëren, koos ze voor een carrière als ondernemer met een focus op diversiteit. Forbes beloonde Hanan voor haar innovatieve strategieën met een plekje in de prestigieuze lijst van 30under30. Hanan is ook de vice-president van BAM (Belgian Association of Marketing), gastprofessor aan Odisee Hogeschool en ze schreef het boek Inclusieve Communicatie (Pelckmans, 2021).

  In haar presentatie toont Hanan het belang van inclusieve communicatie voor een inclusieve werkcultuur waarin iedereen een rol kan spelen. We bedoelen het allemaal goed, maar durven al wel eens iets te zeggen dat een ander toch kan kwetsen. Hoe komt dat en hoe ga je daarmee om?

 • Ann Wauters was jarenlang kapitein van de Belgium Cats, de nationale vrouwenploeg basketbal. Na de Olympische Spelen van Tokyo in 2021, zette ze een punt achter haar glansrijke carrière. In de zomer van 2022 ging Ann aan de slag bij Chicago Sky als assistent-coach.

  Ze deelt haar unieke ervaring als topsporter en getuigt over wat écht telt bij teamsport. Een doorleefd verhaal met persoonlijke ervaringen en geïllustreerd aan de hand van pakkende beelden. Ann vertelt haar geheimen van twintig jaar aan de top blijven op fysiek en mentaal vlak. Ze weet als geen ander wat het betekent om in een team te werken. Ze behaalde heel wat successen met haar teams, maar verloor ook heel wat finales. Hoe bouw je in korte tijd een team dat betrokken is, waar er vertrouwen is en waar men kan omgaan met concurrentie? Hoe kan je elkaar verantwoordelijk houden met als doel resultaten te halen en titels in de wacht te slepen? En dat in een uiterst competitieve wereld vol ego’s, waar je het gezamenlijke doel heel makkelijk uit het oog kan verliezen.

Bert Brugghemans, Hanan Challouki, Ann Wauters
Bert Brugghemans, Hanan Challouki, Ann Wauters

Programma

13:00 - 14:00
13:00 - 14:00
Lunch
14:00 - 14:15
14:00 - 14:15
Welkomstwoord door Peter Rabaey
14:15 - 15:30
14:15 - 15:30
Keynotes van Bert Brugghemans, Hanan Challouki en Ann Wauters
15:30 - 16:00
15:30 - 16:00
Speech door Bart Somers
16:00 - 16:45
16:00 - 16:45
Netwerktafels
16:45 - 17:00
16:45 - 17:00
Slotwoord door Peter Rabaey
17:00 - 18:00
17:00 - 18:00
Receptie

Locatie en bereikbaarheid

Adres

Vlaams Parlement, zaal De Schelp

IJzerenkruisstraat 99

1000 Brussel

Routeplanner(opent in nieuw venster)
Evenement georganiseerd door Agentschap Overheidspersoneel
Personeel