Vernieuwde website Taalwetwijzer maakt je wegwijs in de taalwetgeving

Datum
14-12-2020

Het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) lanceert op 14 december 2020 de vernieuwde website vlaanderen.be/taalwetwijzer.

Naast algemene principes, zoals ‘taalvrijheid’, gaat de website dieper in op acht thema’s die regelmatig terugkomen: 

Per thema vind je de belangrijkste taalregels terug en een overzicht van veelgestelde vragen. Aan de hand van concrete situaties wil het Steunpunt Taalwetwijzer de taalwetgeving op een heldere manier verduidelijken voor een breed publiek. 

Jeroen Windey, administrateur-generaal Agentschap Binnenlands Bestuur: “We stellen vast dat veel burgers, bedrijven en instanties vragen hebben over de toepassing van de taalwetgeving in hun concrete situatie. De vernieuwde website Taalwetwijzer heeft een enorme meerwaarde omdat die juridische informatie op een laagdrempelige manier ter beschikking stelt. Een zoekmotor helpt je bovendien om snel een antwoord te vinden op concrete vragen.” 

Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel: “De lancering van de nieuwe website gaat gepaard met een communicatiecampagne in Brussel. De campagne wil het Brusselse doelpubliek op een positieve manier laten kennis maken met het informatieaanbod van de Taalwetwijzer. Met deze campagne willen we ook meer aandacht voor de taalwetgeving in Brussel.”