Video - hoe een opleiding aanmelden

Video met en zonder ondertitels (door op het tandwieltje rechts onderaan in het filmpje met ondertitels te klikken, kunt u de afspeelsnelheid aanpassen).

De opleiding aanmelden ter registratie

 • Stap 1

  Ga naar het WSE-loket

  Ga naar het WSE-loket en meld u aan met één van de digitale sleutels.

 • Stap 2

  Klik op de school of organisatie waarvoor u een opleiding wil registreren.

  Klik dus niet op uw persoonlijke naam.

  Ziet u enkel uw persoonlijke naam staan en geen school of organisatie?
  Wend u dan tot uw lokale beheerder (= de wettelijk vertegenwoordiger van uw organisatie, bv. de directeur, de gedelegeerd bestuurder…).

  Weet u niet wie uw lokale beheerder is? Contacteer de 1700 infolijn en vraag naar iemand van het team ‘gebruikersbeheer’.

  De lokale beheerder kan via gebruikersbeheer:

  • u als gebruiker toevoegen aan de organisatie en
  • u het juiste recht toekennen om opleidingen te registreren in de opleidingsdatabank (= DWSE organisatieverantwoordelijke met context ‘opleidingsdatabank’).

  Hier vindt uw lokale beheerder meer uitleg over gebruikersbeheer (gebruikers toevoegen, rechten toekennen).

 • Stap 3

  Homepagina WSE-loket

  Als u ingelogd bent via de gewenste organisatie, komt u terecht op de homepagina van het WSE-loket.

 • Stap 4

  Starten met de aanvraag

  In het WSE-loket klikt u in het menu aan de rechterkant op de zwarte knop ‘Aanvraag’.
  Op het scherm ziet u nu de titel ‘Opleidingsdatabank Vlaamse opleidingsincentives’.

  • Staat er onder deze titel een blauwe knop ‘Gebruikersrecht aanvragen’? Dan heeft u nog niet de juiste rechten om een opleiding te kunnen registreren.

   Klik op de knop om het recht voor de opleidingsdatabank aan te vragen. Uw lokale beheerder krijgt een automatische mail met de vraag om u het juiste recht toe te kennen. Van zodra uw lokale beheerder het recht toekent, ontvangt u hiervan een mail. Meld u dan opnieuw aan in het WSE-loket, klik rechts in het menu op ‘Aanvraag’ en vervolgens op de knop ‘Registreren’ onder de titel ‘Opleidingsdatabank Vlaamse opleidingsincentives’. Volg daarna onderstaande stappen.
    
  • Staat er onder deze titel een blauwe knop ‘Registreren’?
   Dan heeft u de juiste rechten om een opleiding te kunnen registreren.
   • Klik op deze knop om een opleiding aan te melden ter registratie.
   • Doorloop alle stappen en klik op ‘Bevestigen’
   • U krijgt een ontvangstbevestiging
   • Ondervindt u moeilijkheden bij het doorlopen van de stappen voor het registreren van de opleiding? Neem contact op met ons via opleidingsdatabank@vlaanderen.be (opent in uw e-mail applicatie)

 • Stap 5

  Handleiding beoordelingssysteem

  De handleiding is bedoeld voor iedereen die moet oordelen of een opleiding voldoet aan de criteria. Wie zijn de beoordelaars van opleidingen? De leden van de Vlaamse opleidingscommissie, de paritaire comités, de beoordelaars bij AHOVOKS, Syntra Vlaanderen en de representatieve werknemersorganisaties. Verder kan de handleiding ook nuttig zijn voor elke opleidingsverstrekker die een opleiding wil aanmelden ter registratie in de ‘opleidingsdatabank Vlaamse opleidingsincentives’.

Geldigheid van de registratie

Alle opleidingen in de opleidingsdatabank worden jaarlijks gescreend. Als ze nog voldoen aan de beoordelingscriteria, verlengen we de registratie met een jaar.

Bij een negatieve evaluatie verwijderen we de opleiding uit de databank op 31 december van het jaar na de negatieve evaluatie.

Zo hebt u nog voldoende tijd om de opleidingsinhoud bij te sturen op basis van de beoordelingscriteria en een nieuwe aanvraag tot registratie in te dienen via het WSE-loket.