Biljet

Als u maar een enkele keer de tram of bus neemt, is een biljet de beste keuze. Een biljet is geldig voor een enkele rit, eventueel met een overstap.

Er wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen korte en langere ritten. U betaalt voor 60 minuten rijden. U mag tijdens dat uur onbeperkt overstappen. Na 60 minuten mag u uw rit uitrijden, maar overstappen kan dan niet meer.

Waar te koop? Hoeveel kost het? Hoe gebruiken? U vindt alle antwoorden over het biljet (opent in nieuw venster) op de website van De Lijn.

Een korting op een biljet is mogelijk als uw gemeente een 'derde betaler' is. De gemeente betaalt in die gevallen een deel van de kostprijs aan De Lijn. Op de website van De Lijn staat een overzicht van de gemeenten die een of meerdere derdebetalersystemen toepassen (opent in nieuw venster).

Ticket kopen met gsm

M-ticket

Wie een smartphone heeft, kan een app installeren en vanaf dan een m-ticket kopen. Met een m-ticket mag u 1 uur lang op alle bussen en trams reizen, uitgezonderd de Limburgse snellijnen.

Een m-ticket kost 1,80 euro.

Hoe werkt het? Op de website van De Lijn vindt u alle informatie over betalen met de gsm (opent in nieuw venster).

M-card10 (digitale tienrittenkaart)

Wie een smartphone heeft, kan een app installeren en vanaf dan een m-card10 kopen. Op een m-card10 staan 10 ritten. Wie een rit activeert, krijgt een m-ticket dat 1 uur geldig is.

Een m-card10 kost 15 euro, dus 1,50 euro per rit.

Hoe werkt het? Op de website van De Lijn vindt u alle informatie over betalen met de gsm (opent in nieuw venster).

Sms-ticket

De sms-tickets zijn geldig op alle bussen en trams van De Lijn, uitgezonderd op de Limburgse snellijnen.

  • Sms vóór het opstappen 'DL' naar 4884.
  • Enkele seconden later krijgt u een bevestigings-sms, die geldt als vervoerbewijs voor 1 uur.
  • Een sms-ticket is goedkoper dan een biljet dat u bij de chauffeur koopt.

Een sms-ticket kost 2,25 euro.

Hoe werkt het? Wat als uw gsm uitvalt? Op de website van De Lijn vindt u alle informatie over betalen met de gsm (opent in nieuw venster).

Lijnkaart

Als u af en toe de bus of de tram neemt, kies dan voor de Lijnkaart. Met een Lijnkaart kunt u meerdere ritten maken.

Dagpas of meerdagenpas

Met een dagpas kunt u 1 dag onbeperkt reizen met de bussen en trams van De Lijn. Daarnaast bestaat er ook een 3-dagenpas, een 5-dagenpas.

  • Waar te koop? Hoeveel kost het? Hoe gebruiken? U vindt alle informatie over de dag- en meerdagenpassen op de website van De Lijn.
  • U kunt dagpassen of meerdagenpassen online kopen via de eShop van bpost. Als u vóór 15 uur bestelt, krijgt u de bestelling al de volgende werkdag bij u thuis. Als u via overschrijving betaalt, wordt uw bestelling pas verwerkt als de betaling is ontvangen.

Van 16 tot 22 september 2019 (Week van de Mobiliteit) kunt een voordelige dagpas kopen (4 euro, 2,10 euro voor een kind). Die dagpas is alleen geldig tijdens de Week van de Mobiliteit.