Investering van tien miljoen in het Nederlandstalig deeltijds kunstonderwijs (DKO) in Brussel

Datum
09-07-2021

De Nederlandstalige academies voor Muziek, Woord, Dans en Beeldende Kunsten, het deeltijds kunstonderwijs in Brussel, zijn een verlengstuk van het succesvolle Nederlandstalig onderwijsverhaal in de hoofdstad. Terwijl deze academies met een hoge emancipatorische waarde steeds populairder werden, namen ook hun noden en behoeften op het vlak van infrastructuur toe.

Naast haar voluntaristisch investeringsbeleid om bijkomende plaatsen te creëren in het Nederlandstalig basis- en secundair onderwijs, zet de VGC nu ook haar expertise en investeringsmiddelen in om academies te helpen om hun infrastructuurdromen waar te maken. De VGC trekt hiervoor 5.000.000 euro uit.

De Vlaamse Gemeenschap ondersteunt vanuit haar Brusselbeleid en het Relanceplan “Vlaamse Veerkracht”, de realisatie van dit infrastructuurplan. Zij zal via een subsidiebesluit aan de VGC een bijkomende investeringsenveloppe toekennen van 3.000.000 euro om de weerhouden gezamenlijke dossiers te realiseren.

Samen met de inspanning die de schoolbesturen leveren, stijgt het investeringsbedrag tot tien miljoen euro.

Concreet gaat het om 5 infrastructuurdossiers voor 6 Nederlandstalige academies: de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord in Sint-Agatha-Berchem, de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans en de Nederlandstalige basisschool Stokkel in Sint-Pieters-Woluwe, de GO! Muziekacademie ‘Chopin’ en GO! Academie Beeldende kunsten RHoK in Etterbeek, de Gemeentelijke Academie Muziek-Woord-Dans in Jette en de GO! Muziekacademie ‘Fiocco’ in Schaarbeek.