Nederlandstalige Bibliotheken in Brussel heropenen voor publiek – Muntpunt wordt studieplek

Datum
05-06-2020

De Nederlandstalige bibliotheken in Brussel willen samen een antwoord bieden op de verschillende noden die er vandaag bestaan. Zo opent Muntpunt voor een beperkte groep studenten en scholieren die broodnodig een studieplek zochten met toegang tot internet en informatie. De heropening voor het grote publiek voorziet Muntpunt voorlopig op 1 juli.

Muntpunt en de lokale Nederlandstalige bibliotheken gaan ondertussen ook verder met hun afhaaldienst, leveringen aan huis, online (jeugdbib)activiteiten en boekenpakketten voor scholen en kwetsbare doelgroepen.

Daarnaast wordt het publieksonthaal ook terug opgestart in de bibliotheken. Sommige bibliotheken openden de deuren al terug voor publiek, anderen bereiden zich nog voor daarop. Meer informatie hierover vind je op de overzichtspagina van de Brusselse Nederlandstalige bibliotheken.

De Brusselse bibliotheken kunnen elkaar goed aanvullen omdat leden van één van de Brusselse bibliotheken automatisch lid zijn van alle andere Brusselse bibliotheken en dus gebruik kunnen maken van het publieksaanbod van het hele netwerk.