Overslaan en naar de inhoud gaan
Informatie COVID-19 Informatie COVID-19

Informatie COVID-19

Op deze pagina bundelen we de belangrijkste gevolgen van de coronacrisis voor de cultuur- , jeugd- en mediasector en de specifieke maatregelen of initiatieven vanuit het departement. We passen de pagina aan telkens er nieuwe maatregelen zijn naar aanleiding van het afbouwplan van de Nationale Veiligheidsraad. 

Specifieke informatie voor de cultuur-, jeugd- en mediasector

Naargelang de crisissituatie en de coronacijfers veranderen de maatregelen. In het document met veelgestelde vragen onder 'Vragen en maatregelen cultuur en media' lees je wat dit betekent voor de cultuur- en mediasector. Dit document wordt regelmatig geactualiseerd. Voor de cultuursector werd ook een basisprotocol opgesteld, dat moet gevolgd worden wanneer je een activiteit organiseert.

Op 2 juni 2020 maakte de Vlaamse Regering de beslissingen over extra steunmaatregelen, waaronder het noodfonds, bekend. Het Departement Cultuur, Jeugd en Media staat in voor de verdeling van de financiële steun. Je leest er meer over op deze website.

Bereikbaarheid medewerkers Departement Cultuur, Jeugd en Media

De medewerkers van het Departement CJM werken maximaal van thuis uit, maar zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar. Je vindt hun contactgegevens op de thematische pagina's. 

Daarnaast kan je het departement bereiken op het algemene telefoonnummer en e-mailadres: