Overslaan en naar de inhoud gaan
Agenda Agenda

Webinar opzetten van kadervormingstrajecten

Op donderdag 21 januari houden we een online infosessie voor erkende verenigingen die kadervormingstrajecten willen opstarten. We staan ook even stil bij de procedure voor een erkenningsaanvraag.

Wat

Elke vereniging die op basis van het decreet jeugd – en kinderrechtenbeleid een werkingssubsidie ontvangt, kan sinds 2015 een kadervormingstraject opzetten volgens het huidige decreet.

Sinds 1 november 2020 kunnen ook verenigingen die gesubsidieerd worden op basis van het decreet bovenlokaal jeugdwerk, jeugdhuizen en jeugdwerk voor bijzondere doelgroepen een kadervormingstraject opzetten. Jeugdwerk voor bijzondere doelgroepen houdt in: geprofessionaliseerd jeugdwerk voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren en geprofessionaliseerd jeugdwerk voor kinderen en jongeren met een handicap.

In deze sessie gaan we dieper in op de regelgeving kadervorming en de procedure voor een erkenningsaanvraag.  

kadervorming

Voor wie

Deze infosessie is bedoeld voor erkende verenigingen die een kadervormingstraject willen opstarten. We schenken daarbij ook aandacht aan het geprofessionaliseerde jeugdwerk voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren en het geprofessionaliseerde jeugdwerk voor kinderen en jongeren met een handicap. 
 

Wanneer en hoe

  • Donderdag 21 januari  - 10 tot 12 uur
  • Online via Teams. Een aantal dagen voor het webinar bezorgen we je een link om deel te nemen aan de online infosessie.
     

Inschrijven

Je kunt niet meer inschrijven voor dit webinar. Wil je alsnog deelnemen? Bel of mail ons via onderstaande contactgegevens.

Contact

Heb je vragen over de gewijzigde regelgeving kadervorming of over dit webinar?

Kadervorming en attesten
Subsidiëren en erkennen
02 553 69 73