Overslaan en naar de inhoud gaan
Stimuleringsinstrument Kunst in opdracht in de publieke ruimte Stimuleringsinstrument Kunst in opdracht in de publieke ruimte

Stimuleringsinstrument Kunst in opdracht in de publieke ruimte

De publieke ruimte biedt heel wat interessante aanleidingen voor het realiseren van kunstwerken. Naast de vele sport- en belevingsinitiatieven van het voorbije jaar, kan de realisatie van kunstwerken in de publieke ruimte inspelen op de behoefte van inwoners aan kunst- en cultuurbeleving. In het relanceplan Vlaamse Veerkracht  geeft de minister van Cultuur ook ruimte voor een projectoproep die de realisatie van kwaliteitsvolle kunstprojecten in de publieke ruimte mogelijk maakt.

Stimuleringsregeling

Met de stimuleringsregeling voor Kunst in Opdracht in de publieke ruimte wil de minister van Cultuur een hefboom creëren voor de realisatie van kunstwerken verspreid over heel Vlaanderen. Hierbij wordt niet alleen aan onze cultuursteden gedacht maar ook aan de beleving van kunst in een landelijke en natuuromgeving. (Semi-)publieke dienstverleners, al dan niet in een samenwerkingsverband met andere overheden, organisaties, burgers, … met de intentie een kunstopdracht te realiseren kunnen hierop intekenen.

Het gaat om aanvragen waarbij we maximum 50% cofinanciering als principe hanteren. Het conglomeraat van partners die een project indienen moeten zelf een deel financieren.

Oproep

In 2021 en 2022 zullen we minstens een projectoproep per jaar organiseren. De eerste oproep wordt voor de zomer van 2021 georganiseerd. De lancerings- en indieningsdata van de oproepen worden later gecommuniceerd via deze website.