Ontdek de subsidies voor organisaties met een cultureel-erfgoedwerking, fysische ingrepen op topstukken, en het doorgeven van vakmanschap.
Met de Topstukkenlijst, de Inventaris immaterieel erfgoed en het Kwaliteitslabel erkennen, beschermen en borgen we ons cultureel erfgoed.
Om bepaalde cultuurgoederen buiten Vlaanderen, België of de EU te brengen, heb je een vergunning nodig.
Een certificaat van niet-bescherming als topstuk of een vrijwaring voor inbeslagname nodig? Vraag een attest aan bij het Departement CJM.
De collectie van de Vlaamse Gemeenschap bestaat uit meer dan 18.000 werken.
De erfgoeddatabanken zijn een belangrijk instrument om het Vlaamse roerend erfgoed in kaart te brengen, bekend te maken en te ontsluiten.
Cultureel erfgoed is een vlag die vele ladingen dekt. Ook steden en gemeenten spelen een cruciale rol bij de ondersteuning van de sector.
Ontdek hoe de subsidiëring van de cultureel-erfgoedsector en de bescherming en borging van het cultureel erfgoed in Vlaanderen geregeld is.
Door middel van onderzoek krijgen we een beter beeld op wat er leeft in de sector en welke beleidsaanbevelingen we kunnen geven.
Het Departement Cultuur, Jeugd en Media onderneemt heel wat initiatieven op vlak van cultureel erfgoed.
Onze publicaties geven je concrete inzichten en bruikbare aanbevelingen m.b.t. het Vlaamse cultureel-erfgoedlandschap.
De verschillende raden met beleidsvertegenwoordigers, onafhankelijke deskundigen en middenveldspartijen bieden ondersteuning en advies.
Wij werken samen met verschillende partners die vorm geven en ondersteuning bieden aan het Vlaams cultureel erfgoed.