Overslaan en naar de inhoud gaan
Jeugdmaps Jeugdmaps

Jeugdmaps

Wat

Jeugdmaps is een online GIS-tool (Geografisch Informatie Systeem) die bestaat uit:

  • een handige online kaart waarop je heel wat informatie vindt over jeugdplekken in Vlaanderen en Brussels Hoofdstedelijk Gewest;
  • een webtool waarop gemeenten en jeugdwerk in Vlaanderen en Brussel kunnen inloggen om zelf hun jeugdruimte in kaart te brengen en te beheren.

Jeugdmaps.be is in 2017 gelanceerd door De Ambrassade en Mediaraven en valt sinds 2021 volledig in het beheer van het Departement Cultuur, Jeugd en Media.

Doel

Jeugdwerkkoepels en lokale besturen registreren de info over jeugdinfrastructuur in de tool. Die informatie wordt verzameld en weergegeven op de kaart op jeugdmaps.be.

De geregistreerde data worden voor verschillende doeleinden gebruikt:

  • VlaBel gebruikt de lijst van infrastructuur voor de vrijstelling van onroerende voorheffing voor jeugdwerkinfrastructuur.
  • De database van het erkende jeugdwerk kan je raadplegen in het kader van bijvoorbeeld het kampvervoer.
  • Een (lokale/Vlaamse) overheid kan de tool gebruiken als instrument voor de monitoring van het (lokale) jeugdruimtebeleid.

In de loop van 2021 wordt in samenspraak met de verschillende belanghebbenden onderzocht hoe het gebruik van deze tool verder uitgebreid kan worden.

Webinar

Op dinsdag 23 maart, organiseren we samen met Bataljong en De Ambrassade, een webinar voor lokale besturen. De vorming gaat door via Teams, van 14 tot 16.30 uur. Tijdens het webinar geven we uitleg over de werking van Jeugdmaps en is er ruimte voor vragen.

Je kan je niet meer inschrijven voor dit webinar.
De opname van de vorming plaatsen we later op deze webpagina.

Statusbericht

Je kan je niet meer inschrijven voor dit webinar.
We plaatsen de opname van het webinar later op deze website.