Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws Nieuws
Nieuwsbericht

Word expert Cultuur in de Spiegel

Heb je ervaring en inzichten in het leren met, over en door cultuur, maar ben je toch nog op zoek naar inhoudelijke verdieping? Dan is de expertopleiding Cultuur in de Spiegel van CANON Cultuurcel en het Departement Cultuur, Jeugd en Media iets voor jou.

De opleiding biedt een antwoord op vragen als: wat is cultuur nu precies? Waar komt cultuur vandaan? Hoe evolueert de mens in cultureel opzicht? Hoe staat kunst ten opzichte van cultuur? Waarom is leren met, over en door cultuur belangrijk? Hoe draagt cultuureducatie bij aan de ontwikkeling en identiteitsvorming van kinderen en jongeren? Hoe sluit dat aan bij het onderwijs- en cultuurbeleid? Hoe fragiel is cultuur in tijden van competitie en competenties?

In de expertopleiding leer je niet alleen meer over theorie, onderzoek en beleid maar krijg je ook input voor je eigen beroepspraktijk.

Voor wie? 
Iedereen die professioneel bezig is/wil zijn met de cultuureducatie, zowel in het onderwijs als in de cultuursector

Kostprijs? 
250 euro (10 modules van 5 uur en begeleiding van persoonlijke paper)

Interesse? 
Je kunt je tot uiterlijk 22 juni kandidaat stellen. Uit de kandidaten worden maximaal 25 deelnemers toegelaten, die op basis van hun motivatie worden gekozen.

Meer informatie: programma en voorwaarden en inschrijvingsformulier.

Cultuur in de spiegel