Skip to main content

Handleiding KIOSK - gegevens van de aanvrager

Schermafbeelding gegevens aanvrager
 • Via de knop ‘Aanvrager’ kun je de specifieke gegevens voor de aanvrager invullen.
 •  Als je zelf de aanvrager bent, worden een aantal persoonlijke gegevens automatisch uit het rijksregister gehaald. Die gegevens kun je hier niet zelf aanpassen. Zijn die gegevens niet correct, dan moet je ze laten wijzigen via de gemeente waar je gedomicilieerd bent. 
Opgelet: zijn je persoonlijke gegevens bij de eerste keer inloggen niet onmiddellijk zichtbaar, dan moet je gewoon even wachten tot het systeem automatisch synchroniseert. Dat kan een paar minuten duren.
 • De gegevens die niet in het rijksregister zijn opgenomen, zoals je telefoonnummer en je e-mailadres, kun je wel zelf aanvullen. Je e-mailadres is een verplicht in te vullen veld en ook één van de twee velden voor het invullen van een telefoonnummer mag niet leeg zijn. Telefoonnummers worden steeds onder volgende notatie ingevuld: +3225430000.
 • Als de aanvrager een organisatie met ondernemingsnummer, een lokaal bestuur, een organisatie met inrichtende macht, een organisatie met onderwijs- of vorminstelling of een Vlaamse entiteit is, dan wordt een aantal organisatiegegevens automatisch uit de kruispuntbank gehaald. Die gegevens kun je hier niet zelf aanpassen. Zijn die gegevens niet correct, moet je ze laten wijzigen in de kruispuntbank.

  De gegevens die niet in de kruispuntbank zijn opgenomen, zoals telefoonnummer en e-mailadres, kun je wel zelf aanvullen. Je e-mailadres is een verplicht in te vullen veld en ook één van de twee velden voor het invullen van een telefoonnummer, mag niet leeg zijn. Telefoonnummers worden steeds onder volgende notatie ingevuld: +3225430000.

 • Als het correspondentieadres verschillend is van het adres van de maatschappelijke zetel van de organisatie, vink dan het vakje aan zodat je het correspondentieadres kunt invoeren.
Schermafbeelding disclaimer
 • Je e-mailadres, telefoonnummer en correspondentieadres kun je te allen tijde aanpassen.
 • Vergeet alleen niet de disclaimer aan te vinken voor je opslaat.
 • Wat je invult bij de gegevens over de ‘Aanvrager’ geldt algemeen, los van dossiers. Je kunt die gegevens enkel aanpassen via de knop die pas verschijnt nadat je een aanvrager hebt geselecteerd in de lijst met aanvragers die jij vertegenwoordigt.
  • Specifieke contactgegevens per dossier stel je in vanuit dat specifieke dossier, via de knoppen ‘Contactgegevens’ en ‘Betalingsgegevens’.
   Zie Contactgegevens en Betalingsgegevens