Overslaan en naar de inhoud gaan
Agenda Agenda

Buitenspeeldag

De Buitenspeeldag is terug! Op woensdag 21 april tussen 12 en 16 uur roepen we alle kinderen en jongeren op om in hun buurt buiten te gaan spelen.

campagnebeeld buitenspeeldag 2021: vlieger tussen wolken

Buiten spelen is het voorbije jaar alleen maar belangrijker geworden. Laten we dus gebruik maken van deze 14de editie van de Buitenspeeldag om tot de kern van de boodschap te gaan: zoveel mogelijk kinderen en jongeren buiten krijgen, niet alleen voor één dag, maar ook in de komende dagen, weken en maanden.

Laat je inspireren

Steden en gemeenten, maar ook ouders en jongeren kunnen inspiratie opdoen op de website van Bataljong. Je vindt hier ook een overzicht van de huidige maatregelen.

Extra tip: #1000UurDeDeurUit. We ontwikkelen hiervoor in samenwerking met Maison Slash een tracker, om de gespeelde uren bij te houden. Download de tracker.  De website van Maison Slash biedt meer inspiratie over de tracker en activiteiten voor gezinnen.

We stellen ook met trots onze nieuwe inspiratiegids voor steden en gemeenten voor de Buitenspeeldag voor. Hiermee kan je verdere ideeën opdoen en nadenken hoe we van de Buitenspeeldag dit jaar een succes maken.