Overslaan en naar de inhoud gaan

Infosessie erkenning en subsidiëring van jeugdverenigingen

Werk je voor een landelijk georganiseerde jeugdvereniging, een vereniging informatie en participatie of een cultuureducatieve vereniging? Dan kom je misschien in aanmerking voor werkingssubsidies. Maar om die te ontvangen, moet je wel eerst erkend zijn. Om mogelijke subsidieaanvragers te ondersteunen, organiseren we op 16 oktober een infosessie. We nemen je mee door het hele aanvraagproces en leggen uit aan welke voorwaarden je moet voldoen om een erkenning aan te vragen.

Als niet-erkende vereniging kun je slechts om de 4 jaar een erkenningsaanvraag indienen. De volgende indiendatum daarvoor is uiterlijk 31 mei 2024. Om in aanmerking te komen voor een erkenning moet je wel een bepaald aantal initiatieven organiseren en een bepaald aantal deelnemers bereiken in een referentieperiode. Die loopt van 1 mei 2023 tot en met 30 april 2024.

jongeren aan het kampvuur

Wat

Tijdens deze infosessie loodsen we je doorheen de procedure: de algemene subsidievoorwaarden, de referentieperiode, het aanvraagdossier, de inspecties en de beslissing. We lichten de jaarlijkse subsidie toe en de mogelijkheid om aanvullend voor de periode 2026-2030 een variabele subsidie aan te vragen. Tijdens 3 parallelle sessies staan we uitgebreid stil bij de specifieke erkenningsvoorwaarden per type vereniging. 

Voor wie

Voor medewerkers van niet-erkende jeugdverenigingen, verenigingen informatie en participatie of cultuureducatieve verenigingen die op Vlaams niveau actief zijn. Dat betekent dat je deelnemers bereikt uit minstens 4 provincies van het Nederlandse taalgebied of uit minstens 3 provincies van het Nederlandse taalgebied en het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad. 

Waar en wanneer

  • Maandag 16 oktober 2023, van 13.30 tot 16.30 uur 
  • Departement Cultuur, Jeugd en Media, Arenberggebouw, zaal 1C, Arenbergstraat 9, 1000 Brussel (vlakbij het station Brussel-Centraal) 

Programma

13.30 u. Onthaal met koffie
14 u. Procedure en algemene subsidievoorwaarden
15 u. Pauze
15.15 u.

Keuzesessies:

  • Specifieke erkenningsvoorwaarden landelijk georganiseerde jeugdverenigingen 
  • Specifieke erkenningsvoorwaarden verenigingen informatie en participatie 
  • Specifieke erkenningsvoorwaarden cultuureducatieve verenigingen 
16 u. Tijd voor vragen
16.30 u. Einde

Schrijf je in

De inschrijvingen zijn afgesloten. Wil je toch nog deelnemen? Stuur dan een e-mail naar Kari Alloo.