Overslaan en naar de inhoud gaan

Infosessie: subsidieronde jeugdhuizen en jeugdwerk voor jeugd met een handicap

Werk je voor een geprofessionaliseerd jeugdhuis of met kinderen en jongeren met een handicap? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor werkingssubsidies. Om mogelijke subsidieaanvragers te ondersteunen, organiseren we op 16 februari een infosessie over deze indienronde. We nemen je mee door het hele aanvraagproces en inspireren je met praktijkvoorbeelden en getuigenissen van verenigingen.

Via het decreet bovenlokaal jeugdwerk keurt de Vlaamse Regering om de 4 jaar werkingssubsidies goed voor geprofessionaliseerde jeugdhuizen en geprofessionaliseerd jeugdwerk voor jeugd met een handicap. Voor beide subsidielijnen komt er een nieuwe indienronde aan voor de subsidieperiode 2024-2027. Uiterste indiendatum is 1 juni 2023.

Jongeren met een handicap

Wat

Tijdens deze infosessie nemen we je mee doorheen het hele aanvraagproces: wie komt in aanmerking en welke onderdelen van je werking kunnen gesubsidieerd worden? Welk bedrag staat daar tegenover? Uit welke onderdelen bestaat een aanvraagdossier? Hoe en wanneer kun je dat digitaal indienen? Daarnaast willen we je ook inspireren via goede praktijkvoorbeelden en getuigenissen van verenigingen die daar tijdens de huidige subsidieperiode 2020-2023 al mee aan de slag gingen.

Iedere subsidielijn heeft zijn specifieke voorwaarden en aandachtspunten. Daarom organiseren we twee parallelle sessies:

  • Een sessie voor jeugdhuizen: deze sessie speelt naast de inhoudelijke en technische aspecten van de aanvraag ook in op de prioriteiten artistieke expressie, ondernemerszin en/of sociale cohesie met de omgeving.
  • Een sessie voor jeugdwerk voor jeugd met een handicap: deze sessie focust op hoe je een bovenlokaal jeugdwerkaanbod organiseert en/of een brug- en signaalfunctie opneemt.

Ook Formaat (ondersteuner van open jeugdwerk) en Troef (netwerkorganisatie voor jeugdwerk voor jeugd met een handicap) zijn daarbij aanwezig en gaan mee in gesprek.

Voor wie

Voor medewerkers en bestuursleden van (mogelijk) geprofessionaliseerde jeugdhuizen en (mogelijk) geprofessionaliseerde werkingen voor kinderen en jongeren met een handicap.

Waar en wanneer

  • Donderdag 16 februari 2023 van 12.30 tot 17.30 uur.
  • Hendrik Consciencegebouw Auditorium, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel (vlakbij het station Brussel-Noord).

Programma

12.30 u. Ontvangst en broodjeslunch
13.30 u.

Het decreet bovenlokaal jeugdwerk: inleiding en goede praktijkvoorbeelden

Plenair gedeelte waarbij we inzoomen op het decreet en je kunt luisteren naar praktijkvoorbeelden en getuigenissen van jeugdhuizen en jeugdwerk voor jeugd met een handicap.

14.30 u. Korte pauze
14.50 u.

Sessies:

  1. Werkingssubsidies voor geprofessionaliseerde jeugdhuizen
  2. Werkingssubsidies voor geprofessionaliseerd jeugdwerk voor jeugd met een handicap

Twee parallelle sessies waarbij we de specifieke regelgeving en het indienen van een aanvraag grondig toelichten. Er is ook ruimte om vragen te stellen.

16.20 u. Netwerkdrink

Schrijf je in

Deelname is gratis, maar je moet je wel vooraf inschrijven. Dat kan tot uiterlijk 3 februari 2023.

Aan welke sessie wil je deelnemen?
Eet je graag een broodje mee (gratis en vegetarisch)?
Blijf je voor de aansluitende netwerkdrink?

Meer info

Lees alles over deze subsidielijnen:

Heb je vragen over deze infosessie? Contacteer dan: