Overslaan en naar de inhoud gaan

Matchmakingsessie: cultureel samenwerken met de Duitstalige Gemeenschap

Ben je artistiek met digitale technologie bezig? Wil je daarvoor samenwerken met een organisatie uit de Duitstalige Gemeenschap en zoek je nog een geschikte partner? Dan is onze matchmakingsessie op 10 maart echt iets voor jou. Tijdens deze sessie krijg je meer uitleg over het culturele landschap in de Vlaamse en Duitstalige Gemeenschap en over de nieuwe projectoproep. En wie weet, ontmoet je wel een geschikte partner voor je volgende project.

Opgelet! Door de aangekondigde treinstaking gaat deze sessie niet langer fysiek door, maar online via MS Teams. Daardoor zal de sessie ook minder lang duren. Bekijk hieronder het aangepaste programma. Na het afsluiten van de inschrijvingen bezorgen we je een deelnamelink.

'Remote 2.0', een samenwerkingsproject van 'Danshuis De Ingang' en 'Kl_EX VOG'  dat we ondersteunden met de oproep 2020-2021.

De nieuwe projectoproep

In het kader van het samenwerkingsakkoord lanceren de Vlaamse en de Duitstalige Gemeenschap een nieuwe projectoproep. Daarmee willen we culturele samenwerking stimuleren en de publieksdeelname in beide gemeenschappen bevorderen. We focussen op digitale creatie en beleving. Het project kan verschillende vormen aannemen en je kunt voor een bedrag van maximaal 10.000 euro een projectsubsidie aanvragen.

Lees meer over de projectoproep en hoe je een subsidie kunt aanvragen

Foto: De foto hiernaast is afkomstig van 'Remote 2.0', een samenwerkingsproject van 'Danshuis De Ingang' en 'Kl_EX VOG'  dat we ondersteunden met de projectoproep 2020-2021. 

Wat

We combineren een korte infosessie over de projectoproep en het culturele landschap in de beide gemeenschappen met een praktisch luik. Daarin geven we goede praktijkvoorbeelden en kun je kennismaken met andere organisaties uit de twee gemeenschappen die aan de projectoproep willen meedoen. Je kunt ook advies vragen over je projectidee, de uitvoering ervan en de financieringsmogelijkheden van de projectoproep. 

Voor wie

De matchmakingsessie is bedoeld voor organisaties, vzw’s, kunstenaars, artiesten, enzovoort uit zowel de culturele als de niet-culturele sector die: 

  • willen werken op het snijvlak tussen kunst, cultuur en technologie;

  • een partner zoeken voor een samenwerkingsproject tussen de Vlaamse en Duitstalige Gemeenschap. 

Waar en wanneer

  • Vrijdag 10 maart 2023 van 13 tot 14.30 u. 

  • Wijziging! Door de aangekondigde treinstaking gaat deze sessie niet langer fysiek door, maar online via MS Teams. Daardoor zal de sessie ook minder lang duren. Bekijk hieronder het aangepaste programma. Na het afsluiten van de inschrijvingen bezorgen we je een deelnamelink.

Programma

13 u.

Inleiding en voorstellingsronde

  • Toelichting bij het samenwerkingsakkoord tussen de Duitstalige en Vlaamse Gemeenschap
  • Toelichting bij de nieuwe projectoproep
  • Toelichting bij het culturele landschap in de beide gemeenschappen
13.15 u. Praktijkvoorbeeld ter inspiratie: Meakusma en Q-O2 stellen hun samenwerkingsproject voor
13.30 u. Kennismaking en matchmaking
14.30 u. Vragenronde en einde

Schrijf je in/ Melden Sie sich an

De inschrijvingen zijn afgesloten. Wens je toch nog deel te nemen? Stuur dan een mailtje naar Lucille Lamaker.