Overslaan en naar de inhoud gaan
Agenda Agenda

Publieksonderzoek musea: aan de slag met de resultaten

Publieksonderzoek. Wat houdt het in en wat levert het op? In 2018 coördineerde het Kenniscentrum Cultuur- en Mediaparticipatie in opdracht van het Departement Cultuur, Jeugd en Media een publieksbevraging in twaalf Vlaamse musea. Samen met FARO en het departement Cultuur, Jeugd en Media organiseert het Kenniscentrum dit najaar twee info- en vraagmomenten over publieksonderzoek.

Door de fluctuerende COVID-19-situatie bekijken we nog hoe we deze momenten precies laten plaatsvinden, maar noteer alvast volgende data: vrijdag 2 oktober en dinsdag 17 november, telkens in de namiddag.

Op dinsdag 17 november ligt de focus op de verspreiding van de resultaten van publieksonderzoek en de wijze waarop je er als museum mee aan de slag kan gaan. De onderzoekers van het Kenniscentrum presenteren die dag een nieuwe online module waarmee musea de resultaten van hun publieksonderzoek kunnen bekijken. Aansluitend peilen we bij jullie naar de ervaringen en eventuele moeilijkheden om met gegevens uit publieksbevragingen aan de slag te gaan. Daarnaast willen we samen met jullie bekijken hoe publieksonderzoek in de toekomst structureel ingebed kan worden en wat hiervoor nodig is, zowel bij de musea zelf, als op het vlak van beleid.

Meer info

Wil je meer weten? Lees dan het nieuwsbericht na met de opmerkelijkste resultaten. Je vindt er ook het methodologisch kader en het volledige rapport terug.