Overslaan en naar de inhoud gaan

Trefdag virtueel museum van Vlaanderen

Hoe staat het met het virtueel museum voor de geschiedenis en cultuur van Vlaanderen? Op maandag 21 november organiseren we in Brussel een trefdag voor professionals uit de cultureel-erfgoedsector. We geven een stand van zaken over het project. Zet de datum alvast in je agenda!

Save-the-date trefdag virtueel museum

Wat

Sinds de ontwerpdagen in februari krijgt het virtueel museum verder vorm. Aan de hand van suggesties en reacties van meer dan 130 deelnemers uit alle hoeken van de erfgoedsector hebben we het concept voor het museum uitgepuurd. Dat concept werken we nu uit met enkele interactieve prototypes. Ontdek deze prototypes en kom luisteren naar de inzichten die we vergaarden tijdens gebruikerstesten. Ook digital storytelling en de redactionele, technologische en organisatorische aspecten komen uitgebreid aan bod.

Waar en wanneer

  • Maandag 21 november 2022, van 9.30 uur tot 16 uur
  • Brussel, locatie nog te bevestigen

Programma

  • Digital storytelling: het museum wil een stapsteen en wegwijzer zijn voor een breed publiek. De prototypes gaan op zoek naar manieren om een breed publiek te boeien met geschiedenis en erfgoed. We laten je de prototypes graag zelf beleven en delen de inzichten uit gebruikerstesten.
  • Redactie: voor de redactionele kant van de prototypes werken we kleinschalig samen met vertegenwoordigers uit heel erfgoedland). Het proces, de samenwerking en de toepassing van inhoudelijke selectiecriteria zijn enkele punten op het programma.
  • Technologie: ook de technische architectuur, hoe die aansluit bij andere initiatieven, en hoe we bij de start en op langere termijn integreren met erfgoed- en andere databronnen, komt aan bod.
  • Organisatie: naast een model voor de redactionele werking en het technische beheer, gaan we in op hoe we het museum in de markt kunnen zetten om een breed publiek te bereiken en echt als wegwijzer te fungeren.

Schrijf je in

Na de zomer starten we met de inschrijvingen voor de trefdag.

Wil je meer weten over het virtueel museum?

Neem een kijkje op de projectwebsite.