Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitreiking Ultimas22

Elk jaar reikt de Vlaamse Gemeenschap de Ultimas, de Vlaamse Cultuurprijzen, uit aan 13 laureaten uit evenveel categorieën. Benieuwd wie dit jaar met een Ultima naar huis gaat? Noteer 16 mei alvast in je agenda!

Ultimas de trap van een theaterzaal

Op 16 mei 2023 zetten we de dertien laureaten van de Vlaamse cultuurprijzen in de schijnwerpers tijdens de uitreiking van de Ultimas. Net als vorige jaren zullen Sofie Lemaire en Thomas Vanderveken de uitreiking in goede banen leiden.   

Het wordt opnieuw een groot cultuurfeest om naar uit te kijken! Dus noteer op 16 mei alvast ‘Ultimas’ in je agenda. De show zal ook te volgen zijn via VRT MAX en Radio 1.  

Stem op je culturele favoriet voor de Ultima Publieksprijs

Voor de tweede keer is er een Publieksprijs voor personen of organisaties die in 2022 voor een unieke, culturele ervaring hebben gezorgd. Boeiende tentoonstellingen, performances, festivals, lichtshows en musicals zijn bijvoorbeeld kanshebbers.

Na de nominatiefase volgt nu de stemfase. Er zijn twee stemrondes. De eerste ronde loopt van 3 april 2023 tot en met 24 april 2023. Een tweede ronde, met de beste 20 kandidaten, loopt van 28 april tot en met 9 mei 2023. De tellers worden tussen beide stemrondes op nul gezet. De uiteindelijke Publieksprijswinnaar wordt tijdens de awardshow bekendgemaakt.  

Volg de Ultimas op Facebook en Instagram en roep je volgers op om te stemmen op hun favoriet!

Ultima Publieksprijs

Stem op je favoriet