Overslaan en naar de inhoud gaan
Agenda Agenda

Webinar 'Belang van het kind'

Op 20 november 2020, de internationale dag van de Rechten van het Kind, stellen het Departement Cultuur, Jeugd en Media en het Kenniscentrum Kinderrechten (KeKi) een eerste versie voor van een visuele tool over het belang van het kind. Deze visuele tool zal professionals ondersteunen in het onderzoeken en bepalen van het belang van het kind.

Wat

Het belang van het kind kreeg een prominente plaats in het Kinderrechtenverdrag en is een centraal begrip om alle andere artikelen te interpreteren. Maar wat zegt dit begrip? Wat is nu in het belang van het kind? Ondanks de veelheid aan analyses, omschrijvingen, interpretaties en onderzoeken over het 'belang van het kind', wordt dit concept vandaag de dag nog steeds als een containerbegrip ervaren. Het is een verwarrend begrip. Het roept controverse op en leidt tot debat en uiteenlopende invullingen. Ouders en actoren die beroepsmatig of op vrijwillige basis met kinderen werken, hebben vaak een intuïtief aanvoelen wat in het belang is van de kinderen die ze begeleiden. Toch zijn ze daarover vaak onzeker. Immers, wat in het belang van het betrokken kind of kinderen is, is vaak niet zo eenduidig te bepalen.

Tijdens dit webinar krijg je inzicht in de verschillende stappen die je als professional kan nemen om tot een kwaliteitsvolle beslissing in het belang van het kind te komen. Deelnemers worden geïnformeerd over de verdere ontwikkeling van deze visuele tool en krijgen de kans om hun ideeën hierover te delen tijdens een korte brainstormsessie.  

Voor wie

Dit webinar is gericht naar praktijkwerkers, beleidsmakers, onderzoekers en vrijwilligers die begaan zijn met kinderen, jongeren en hun rechten.

Wanneer

Vrijdag 20 november 10 u. tot 11.30 u.

Waar

Online via Teams. De week voor het webinar krijg je een deelnamelink toegestuurd.

Programma

Vanaf 9.45 u.

Verwelkoming

10 u. - 10.10 u.

Inleiding  (Departement CJM)

10.10 u. - 10.55 u.

Belang van het Kind? Concreet nu! (KeKi)  

10.55 u. - 11.25 u.

Brainstorm

11.25 u. - 11.30 u.

Afsluiter

Meer info

Schrijf je in

Inschrijven kon tot 18 november.