Overslaan en naar de inhoud gaan

Webinar 'Doelgericht digitaal transformeren'

Op dinsdag 17 mei organiseren we een online infosessie waar we het programma 'Doelgericht digitaal transformeren' toelichten. We verduidelijken de context en doelstellingen en geven uitleg bij de huidige status en de toekomstige stappen die we willen ondernemen.

Wat

De digitalisering van de cultuursector is als aandachtspunt opgenomen in het Vlaamse regeerakkoord 2019-2024. Om een invulling te geven aan deze doelstelling werkt het Departement Cultuur, Jeugd en Media sinds 2020 samen met Digitaal Vlaanderen om de digitale transformatie van de cultuursector te stimuleren. Dit traject leverde begin 2021 een algemeen strategisch kader op dat enerzijds het belang van toegankelijke en gestandaardiseerde gedeelde data en anderzijds een open benadering van gedeelde infrastructuur centraal stelt. Zo kan een open ecosysteem ontwikkeld worden dat bijdraagt tot de ontzorging van de culturele sector, samenwerking in een netwerkmodel stimuleert en de datagedreven dienstverlening verhoogt. 

Op 16 juli 2021 keurde de Vlaamse Regering het programma 'Doelgericht digitaal transformeren' goed.  Dit project wil het culturele aanbod verbinden met geïnteresseerde cultuurparticipanten om zo de cultuurparticipatie te verhogen en een impuls te geven aan een datagedreven beleid. De focus ligt hierbij op gegevensontsluiting via standaarden. Het project stimuleert op deze manier de digitale innovatie door middel van samenwerking en verbreding. Daarnaast worden open innovatie en marktbetrokkenheid gestimuleerd. Verschillende organisaties kunnen namelijk in dit uitwisselingsnetwerk verenigd worden: organisaties die het culturele aanbod kenbaar maken en actoren die zich met publieksonderzoek, participatie en beleidsmonitoring bezighouden. De culturele beleving wordt op een nieuwe manier georganiseerd waarbij vraag en aanbod worden verbonden. 

Voor wie

Deze online infosessie is bedoeld voor (culturele) verenigingen die op de hoogte willen zijn van het programma en die interesse hebben om feedback te geven. 

Waar en wanneer

  • Dinsdag 17 mei 2022  van 9.30 u.  tot 11 u. 

  • Online via Teams. Een aantal dagen voor het webinar bezorgen we je een link om deel te nemen aan de online infosessie.  We nemen het webinar ook op. Zo kun je de presentatie achteraf herbekijken of delen met je collega's.

Schrijf je in

De inschrijvingen zijn afgesloten. Wil je toch nog deelnemen? Stuur dan een e-mail naar Lore De Proost.

Vragen

Heb je vragen over het programma 'Doelgericht digitaal transformeren' of over dit webinar? Stuur dan een mail naar doelgerichtdigitaaltransformeren@vlaanderen.be