Overslaan en naar de inhoud gaan
Agenda Agenda

Webinar 'Lancering stappenplan in het belang van het kind'

Op vrijdag 19 maart 2021 lanceren het Departement Cultuur, Jeugd en Media en het Kenniscentrum Kinderrechten (KeKi) een stappenplan over het belang van het kind. Dit stappenplan ondersteunt praktijkwerkers in het onderzoeken en bepalen van het belang van het kind.

Wat

Het belang van het kind kreeg een prominente plaats in het Kinderrechtenverdrag en is een centraal begrip om alle andere artikelen te interpreteren. Actoren die beroepsmatig of op vrijwillige basis met kinderen en jongeren werken, worden regelmatig of soms wel dagelijks geconfronteerd met situaties waarin beslissingen (moeten) genomen worden. Maar hoe neem je nu een beslissing in het belang van het kind? Hoe betrek je het kind of de jongere? Waar hou je dan best rekening mee? En hoe zorg je dat er geen kinderrechten geschonden worden bij het maken van de beslissing? Als antwoord op deze uitdagingen ontwikkelde KeKi een stappenplan dat praktijkwerkers stap voor stap ondersteunt om tot een kwaliteitsvolle beslissing in het belang van het kind te komen. Tijdens dit webinar ontdek je hoe je dit stappenplan kan gebruiken in jouw dagelijkse werk.

Voor wie

Dit webinar is gericht naar actoren in Vlaanderen die beroepsmatig of vrijwillig werken met kinderen en jongeren in diverse professionele contexten (jeugdhulp, jeugdwerk, justitie, onderwijs, ...).

Wanneer

Vrijdag 19 maart 10 u. tot 12 u.

Waar

Online via Teams. De week voor het webinar krijg je een deelnamelink toegestuurd.

Programma

Het concrete programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Meer info

Schrijf je in

Inschrijven kan tot 17 maart.