Overslaan en naar de inhoud gaan

Webinar over de datarapporten van de lokale vrijetijdsmonitor

De lokale vrijetijdsmonitor ondersteunt de steden en gemeenten in Vlaanderen met  gegevens over vrije tijd. Werk je op de cultuur-, jeugd-, sport- of vrijetijdsdienst van een Vlaamse stad of gemeente? Dan kunnen die data jou helpen om jouw lokale vrijetijdsbeleid te analyseren. Kom dus zeker eens luisteren.

Spelende kinderen

Wat

Als je meer zicht wilt krijgen op het vrijetijdsgebeuren in jouw stad of gemeente, kun je een beroep doen op de lokale vrijetijdsmonitor. De data kunnen je ook helpen om bepaalde beleidskeuzes op het vlak van cultuur, jeugd en sport te onderbouwen. 

Dit voorjaar stuurde de lokale vrijetijdsmonitor een bevraging uit naar alle lokale vrijetijdsdiensten in Vlaanderen. Ondertussen is het tijd voor de eerste rapporten. En die rapporteringsomgeving ziet er ondertussen ook iets anders uit. Met de tool die we in dit webinar presenteren, kun je het eigen beleid vergelijken met dat van andere lokale besturen. Dat kan jouw bestuur motiveren om zijn eigen sterktes te promoten of om een bepaalde (nieuwe) richting uit te gaan met het cultuur-, jeugd- of sportbeleid. 

Tijdens het webinar bekijken we enkele dashboards in detail zodat je er later gemakkelijk zelf mee aan de slag kunt.

Voor wie

Voor cultuur-, jeugd-, sport- of vrijetijdsambtenaren van Vlaamse steden en gemeenten. Ook de bevoegde schepenen zijn welkom.

Waar en wanneer

  • Donderdag 8 december 2022 van 10 tot 11.30 uur. 

  • Online via Teams. Na de afsluiting van de inschrijvingen bezorgen we je een deelnamelink.  

We nemen het webinar ook op. Zo kun je de presentatie achteraf herbekijken of delen met je collega's. 

Schrijf je in

De inschrijvingen zijn afgesloten. Wil je toch nog deelnemen? Stuur dan een mailtje naar Lara Grieten.

Over de vrijetijdsmonitor

Doel van de lokale vrijetijdsmonitor is de monitoring van het lokale vrijetijdsgebeuren. In 2016 werden de geoormerkte middelen voor onder andere het lokale cultuur-, jeugd- en sportbeleid opgeheven. Daarmee viel ook de registratieplicht weg, waarmee we het landschap in kaart konden brengen. Desondanks willen de Vlaamse overheid en de steden en gemeenten op de hoogte blijven van wat er leeft op het vlak van vrije tijd en het eigen beleid kunnen vergelijken met een of meerdere representatieve besturen. Dat kan met de data van de vrijetijdsmonitor.

www.vrijetijdsmonitorvlaanderen.be

Vragen

Heb je inhoudelijke vragen over dit webinar of over de lokale vrijetijdsmonitor? Contacteer dan Lara Grieten, coördinator van dit project.