Overslaan en naar de inhoud gaan

Webinar over de projectoproep rond nalatenschappen van kunstenaars

Een eerste generatie hedendaagse kunstenaars sluiten hun oeuvre af. Maar hoe gaan we om met wat ze nalaten? Hoe borgen we hun archieven, collecties of praktijken? Om daarover meer kennis en expertise te vergaren, lanceert de minister van Cultuur een eenmalige projectoproep. In deze online infosessie geven we meer uitleg over het doel en de voorwaarden.

CKV begeleidt Studio Ricardo Brey bij de zorg voor het archief. Student Vivian Bredek (KUL) en Isabel Brey brengen het archief in kaart

Wat

We zitten in een periode waarin heel wat kunstenaars uit de 20ste eeuw hun oeuvre afsluiten. Kunstenaars en kunstenorganisaties laten bijzondere zaken na, denk maar aan archieven, collecties of praktijken. De zorg voor die nalatenschappen verdient bijzondere aandacht en begeleiding.

Hoewel het Vlaamse cultuurbeleid archiefzorg in de kunstensector aanmoedigt, blijven de uitdagingen groot. Er is nood aan meer expertise en kennis, zowel rond het omgaan met nalatenschappen als het borgen ervan. Daarom wil de minister van Cultuur daarrond pilootprojecten ondersteunen.

Voor wie

Kunstenaars, organisaties of erfgenamen die een pilootproject willen uitwerken rond omgaan met en borgen van een artistieke nalatenschap in de verschillende kunstdisciplines.

Waar en wanneer

  • Vrijdag 17 februari 2023 om 10 uur
  • Online via MS Teams. Enkele dagen voordien bezorgen we je een deelnamelink. We nemen de infosessie ook op en delen de opname en presentatie daarna met de deelnemers, en ook op deze website.

Programma

  • Wat zijn de voorwaarden?
  • Hoe ziet de aanvraagprocedure eruit?
  • Hoe wordt je aanvraag beoordeeld?

Deelnemen

De inschrijvingen voor het webinar zijn afgesloten. Je kunt last minute deelnemen: klik vrijdag 17 februari, om 10 uur op deze link. Heb je technische problemen? Stuur een mail naar kari.alloo@vlaanderen.be.