Overslaan en naar de inhoud gaan

Webinar over OSLO Cultuurparticipatie

Toegankelijke en gedeelde data kunnen ook voor jouw organisatie het verschil maken. Maar welke data vinden we belangrijk? En hoe willen we die uitwisselen? Op donderdag 20 april houden we samen met Digitaal Vlaanderen een webinar om het OSLO-traject rond cultuurparticipatie af te ronden. Benieuwd naar wat de verschillende werkgroepen met de sector opgeleverd hebben? Neem dan deel aan dit webinar.

Digitale applicaties op pc

Wat

De Vlaamse overheid zet sterk in op de digitale transformatie van de cultuur- en jeugdsector en op datagedreven beleid. Om ervoor te zorgen dat data uitwisselbaar zijn en andere organisaties ze kunnen gebruiken, moeten we eerst afspraken maken. Met de ontwikkeling van OSLO (wat staat voor Open Standaarden voor Linkende Organisaties) maken we de uitwisseling van data tussen verschillende applicaties mogelijk. 

Eind 2021 werd het traject OSLO Cultuurparticipatie (vroeger: Doelgericht Digitaal Transformeren) opgestart. De datastandaard werd in april 2022 als 'kandidaat-standaard' erkend. Daarna kon iedereen de kandidaat-standaard testen en er feedback op geven. Nu de aangeleverde feedback verzameld en verwerkt is, kunnen we de publieke reviewperiode afsluiten. In dit webinar stellen we de wijzigingen voor die de datastandaard op basis van de feedback heeft ondergaan. 

Voor wie

Werk je in de cultuur- of jeugdsector en ben je op zoek naar informatie over het Vlaamse datagedreven beleid en OSLO? Dan is dit webinar iets voor jou. 

Waar en wanneer

  • Donderdag 20 april van 9 tot 10 u.
  • Online via MS Teams. We nemen het webinar ook op zodat je het later kunt (her)bekijken of delen met je collega’s.

Programma

  • Stand van zaken OSLO governance oefening van het Departement Cultuur, Jeugd en Media
  • Stand van zaken van het uitwisselingsplatform Doelgericht Digitaal Transformeren
  • Samenvatting van het OSLO-traject
  • Bespreking van de wijzigingen/issues die gelogd werden via Github
  • Voorstelling van het applicatieprofiel en vocabularium
  • Implementatie cases
  • Vragenronde

Meer info

Heb je vragen over deze online infosessie? Stuur dan een mail naar Lieselotte Moortgat of Jitse De Cock.

Wil je het webinar herbekijken? Dat kan via deze link.