Overslaan en naar de inhoud gaan

Webinar over taxshelter voor audiovisuele werken

Wil je als producent investeren in een erkend Europees audiovisueel werk en daarvoor een belastingvrijstelling krijgen via taxshelter? Sinds 1 augustus zijn er enkele wijzigingen aan de taxshelterwetgeving van kracht. Ook de aanvraagtool is veranderd. Op vrijdag 23 september loodsen we je doorheen al deze wijzigingen en tonen we hoe je voortaan een aanvraag kunt indienen.

klapper film

Wat

Bedrijven die in een erkend Europees audiovisueel werk investeren, kunnen dankzij taxshelter een belastingvrijstelling krijgen. Producenten die interesse hebben in deze vorm van aanvullende financiering, moeten eerst enkele erkenningen en certificaten aanvragen.

Op 1 augustus 2022 zijn de wijzigingen aan de taxshelterwetgeving in werking getreden. Daardoor komen meer genres van televisieproducties in aanmerking voor financiering via taxshelter. Bovendien moeten producenten vanaf 5 september aanvragen indienen via de online tool KIOSK.

Tijdens dit webinar lichten we al die wijzigingen toe.

Opgelet: voor de werken waarvoor de erkenning is aangevraagd of afgeleverd voor 1 augustus 2022, moet je het voltooiingsattest aanvragen via de toen gebruikte applicatie.

Voor wie

Producenten uit de audiovisuele sector die geïnteresseerd zijn in financiering via taxshelter.

Waar en wanneer

  • Vrijdag 23 september om 10 uur
  • Online via MS Teams. De dag voordien bezorgen we je een deelnamelink. We nemen het webinar ook op en delen de opname en presentatie daarna met de deelnemers, en ook op deze website.

Programma

  • Wat is er veranderd aan de taxshelterwetgeving? 
  • Hoe dien je een aanvraag in voor een erkenning als Europees werk (eerste certificaat)? 
  • Hoe dien je een aanvraag in voor het behoud van fiscale vrijstelling (tweede certificaat)?

Schrijf je in

Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar. Wil je toch last minute deelnemen? Klik op 23 september, om 10 uur op deze link.
Ondervind je technische problemen? Stuur een mail naar annemarie.maene@vlaanderen.be.

De opname en presentatie publiceren we achteraf op deze webpagina.