Overslaan en naar de inhoud gaan

Webinar over taxshelter voor de gamingsector

In 2022 werd de taxshelterwetgeving uitgebreid naar videospellen. Werk je voor een vennootschap die videospellen produceert of exploiteert? En ben je op zoek naar extra financiering? In deze online infosessie leggen we uit hoe taxshelter je daarbij kan helpen.

gaming

Wat

Sinds 1 augustus 2022 zijn de wijzigingen aan de taxshelterwetgeving van kracht. Op basis van die gewijzigde wetgeving kunnen nu ook producenten van videospellen een beroep doen op taxshelter. Bedrijven die investeren in jouw videospel kunnen dankzij taxshelter een belastingvrijstelling krijgen. En voor jou als producent is taxshelter een manier om extra middelen uit de markt te halen.

Vanaf maandag 30 januari kun je een aanvraag indienen via de online tool KIOSK, op voorwaarde dat je productievennootschap door de FOD Financiën erkend is. De aanvraag maakt deel uit van een hele procedure om een taxshelterattest te kunnen ontvangen voor een bepaald videospel.

Voor wie

Producenten uit de gamingsector die geïnteresseerd zijn in financiering via taxshelter. 

Waar en wanneer

  • Donderdag 2 februari 2023 om 10.30 uur
  • Online via MS Teams. Enkele dagen voordien bezorgen we je een deelnamelink. We nemen het webinar ook op en delen de opname en presentatie daarna met de deelnemers, en ook op deze website.

Programma

  • Wat is taxshelter?
  • Wat zijn de voorwaarden?
  • Hoe ziet de aanvraagprocedure eruit?

Deelnemen

De inschrijvingen voor dit webinar zijn afgesloten. Wil je last minute nog deelnemen? Klik op deze link. Het webinar start om 10.30 uur. De opname en presentatie plaatsen we achteraf op deze webpagina.

Ondervind je technische problemen? Stuur een mail naar lore.deproost@vlaanderen.be.

 

Taxshelter voor de gamingsector

Hoe werkt taxshelter? Wat is de procedure?